Grote Cup: Dommelen of UNA/Brinvast?

De spanning in de Grote Trompettercup blijft om te snijden. Zowel Dommelen als UNA/Brinvast boekten zondag een overwinning (1-3 om 2-3) en dat heeft ervoor gezorgd dat pas op de allerlaatste speeldag gaat worden beslist over eindwinst. Dommelen verdedigt een voorsprong van iets minder dan 3 punten op UNA, dat zondag thuis moet aantreden tegen nummer 2 in de competitie: Venray. De volgende scenarios’s zijn van toepassing. Bij een overwinning pakt UNA, ongeacht de hoogte van de uitslag, de eindzege. Bij een 1-0 overwinning zou het verschil met Dommelen 0,46 punten bedragen. Speelt UNA gelijk, dan moet het dan met minimaal 3-3 doen. Bij een 2-2 gelijkspel komt de ploeg van trainer Jürgen Dirkx 0,38 punten tekort voor eindwinst. Bij een nederlaag is de eindzege ook nog mogelijk, maar dan moet UNA minimaal 4x scoren. Een spannende middagje dus in Zeelst, dat door Dommelen met ruime belangstelling gevolgd zal worden.
Voor de overige eindprijzen blijft het ook spannend, omdat geen enkele ploeg in de achtervolging zwaar uithaalde. De Valk lijkt weliswaar zeker van plek 3, maar daarachter strijden nog 7 teams om de overige 3 eindprijzen. Daarbij moet vermeld worden dat nummers 4, 5 en 6 in de stand, RKDSV, Wilhelmina Boys en Oirschot Vooruit, uitgespeeld zijn en dus afhankelijk zijn van de resultaten van Marvilde, RKVVO, Beerse Boys en zelfs Best Vooruit. Die laatste ploeg zou met een overwinning met 7 goals nog over de huidige nummer 6 Oirschot Vooruit wippen. Beerse Boys heeft voor hetzelfde kunstje een zege met 6 goals nodig. RKVVO en Marvilde moeten winnen, 3-3 gelijkspelen of 4x scoren om over nummer 4 RKDSV te wippen. Om Oirschot Vooruit te pakken, volstaan voor beide Veldhovense teams 2 doelpunten of een 1-1 gelijkspel. Alles wat ze minder halen, betekent in ieder geval geen uitnodiging voor de prijsuitreiking.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s