Feest in Middelbeers, Heeze, Reusel en Spoordonk

beerse boys eerste klas (2)

De allerlaatste speeldag van het voetbalseizoen 2013-2014 heeft voor vier Kempische teams nog een wonderschoon einde opgeleverd. Beerse Boys, Heeze, Reusel Sport en Spoordonkse Boys mogen het volgend seizoen een stapje hoger gaan proberen. Best Vooruit is gedegradeerd naar de tweede klasse, terwijl Rood-Wit V., HMVV en Riethoven blijven waar ze waren.

Voor Beerse Boys betekent het een historische promotie. Voor het eerst in 64 jaar gaan de Beerzenaren volgend jaar uitkomen in de eerste klasse. Een huzarenstukje voor de ploeg van trainer Henri van den Braak, die in het seizoen 2009-2010 nog in de vierde(!) klasse uitkwam. Na een 1-2 overwinning op Best Vooruit afgelopen donderdag eindigde het duel op sportpark De Klep in een 1-1 gelijkspel. Tom Kastelijn bracht de ploeg uit Best nog wel op voorsprong, maar het was Ronnie Pijnenburg die gelijkmaakte. Middelbeers in de hemel, Best Vooruit in rouw. De ploeg van trainer Peter Geurts daalt na acht seizoenen eerste klasse dus af naar de tweede.

IMG_3885

Zure druiven waren er ook voor Rood-Wit Veldhoven, dat in eigen huis de 1-0 achterstand tegen ODC niet goed kon maken. Het bleef 0-0 op De Korze en daardoor speelt de eindwinnaar van de Trompetter Supercup, na een uitstekend seizoen ook volgend jaar in de derde klasse.

M54 Beeldcreaties, 06-57341989

Wel feest in Heeze, dat Theole ook thuis over de knie wist te leggen in het beslissende duel om promotie naar de tweede klasse. Rens van de Kerkhof zorgde voor de 1-0, waarna Theole weer langszij kwam na een goal van Francis Nijhof. Bart Beelen zorgde echter voor een 2-1 ruststand in Heezer voordeel. De 18-jarige Jorg van Galen maakte na rust de 3-1 en daarmee was de buit zo goed als veilig. Een tegentreffer van Chafik Allali bracht nog wel de 3-2 op het scorebord, maar de champagne mocht door de thuisploeg ontkurkt worden.

20140601hoogemierdereuselsporthmvvfotojanwijten1

Reusel Sport mocht feesten in Hooge Mierde. Na de 2-0 overwinning op het eigen sportpark Den Hoek, speelden de mannen van trainer Jan Willem Doesburg 2-2 gelijk tegen HMVV en dat was dus genoeg om na 1 jaar vierde klasse weer terug te keren naar de derde. Ron Jansen zorgde wel nog voor wat spanning door zijn ploeg op 1-0 te brengen, maar goals van Ralf en Twan Lavrijsen brachten Reusel Sport op voorsprong. Willem van Gisbergen zorgde uiteindelijk voor de 2-2 eindstand.

spoordonkse boys 1-w(2)

De grootste verrassing van deze zondag was misschien toch wel de promotie van Spoordonkse Boys naar de derde klasse. Na de 0-1 nederlaag thuis tegen Taxandria, wachtte in Oisterwijk een pittige klus, maar de ploeg van de vertrekkende trainer Arno Methorst zorgde voor een waar huzarenstukje, nadat het wederom met 1-0 achter was gekomen. Goals van Sjoerd van Ham en Jasper van Agt zorgden voor een verlenging en in die verlenging was het Roel van Nunen, die de beslissende goal binnen knalde. Derde klasse volgend seizoen dus voor Spoordonkse Boys, dat tussen 1987 en 1989 ook al eens op dat niveau actief was.

IMG_3658

Geen promotie, maar wel handhaving -en dus toch ook een beetje feest- voor Riethoven. In het beslissende duel tegen Pusphaira won de ploeg van de vertrekkende trainer Henri Houben met 2-1 en dat was na het eerdere gelijkspel tegen Nordea genoeg voor een nieuw jaar in de vierde klasse. Martijn van Grotel was de gevierde man in Riethoven. Hij benutte twee penalty’s. Ook het tegendoelpunt van Pusphaira (1-1) kwam uit een strafschop.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s