Oirschot Vooruit en Best Vooruit maken zich op voor thrillerachtige ontknoping in 2F

Wordt het Oirschot Vooruit, Best Vooruit of toch nog 1 van de 4 andere concurrenten in de tweede klasse F?

Door het verlies van Oirschot Vooruit én Best Vooruit, afgelopen zondag, is de spanning om de titel in de tweede klasse F bijzonder groot. Zes ploegen lijken nu nog kans op het kampioenschap te maken.

Sinds het 1-1 gelijkspel in de onderlinge topper tussen Best Vooruit en Oirschot Vooruit op 19 februari hebben beide Kempische vertegenwoordigers in 2F behoorlijk wat punten laten liggen. Oirschot Vooruit is nog altijd koploper, maar pakte uit de laatste 6 duels ‘maar’ 9 punten. Best Vooruit deed het ietsje beter met 11 uit 6.
Het heeft vier andere ploegen volop in het zadel voor het kampioenschap geholpen. BVV pakte uit de laatste 6 wedstrijden 13 punten, Helvoirt 11 punten, Emplina zelfs 18 punten uit de laatste 8 duels en EVVC 14 punten uit de laatste 6 wedstrijden.
Het staat op een zakdoek bovenin. Oirschot Vooruit en EVVC mogen komend weekend twee keer inhalen en dus staan vooral de groenwitten er nog altijd het beste voor. EVVC speelt zaterdag uit tegen Erp en ontvangt paasmaandag Oirschot Vooruit! Voor de mannen van trainer Piet Drijvers een zeer belangrijk duel, met zaterdag ook nog eens het treffen met WSC, een ploeg die de nacompetitie nog moet zien te ontlopen.
BVV speelt maandag tegen WSC, Best Vooruit uit tegen hekkensluiter Nieuw Woensel, dat pas 6 punten haalde, en Helvoirt en Emplina halen in tegen respectievelijk Schijndel (ook degradatiekandidaat) en Prinses Irene.

Oirschot Vooruit won eerder dit seizoen thuis met 2-0 van Emplina, een van de andere titelkandidaten.

Bij twee overwinningen voor Oirschot Vooruit is er nog niks beslist, maar wordt de stap richting kampioenschap wel weer een stuk groter. Bij een nederlaag tegen bijvoorbeeld EVVC komen alle ploegen nagenoeg gelijk. Dan zullen de vier vanaf paasmaandag resterende wedstrijden cruciaal zijn. Het programma voor Oirschot Vooruit is pittig. Heeswijk is een subtopper, Schijndel weliswaar een vrijwel zekere degradant, maar de twee laatste competitieduels zijn tegen EVVC (voor de tweede keer!) en Helvoirt, twee rechtstreekse concurrenten voor de titel. Best Vooruit treft met BVV en Emplina ook nog twee kampioenskandidaten, maar speelt ook nog tegen zwakkere broeders WSC en Schijndel. Helvoirt lijkt het zwaarste programma te hebben, met duels tegen drie titelkandidaten. Drie keer winst zou echter zomaar de titel op kunnen leveren. Zo simpel is het ook…

Kan Oirschot Vooruit voor het tweede jaar op rij de titel grijpen?

Wat een eventueel kampioenschap betreft. Voor Oirschot Vooruit en Emplina zou het een sensatie zijn, na de titel vorig jaar in 3D respectievelijk 3C. Voor Best Vooruit is het van 2003/2004 (toen in 2F) geleden dat er een titel gepakt werd. BVV werd voor het laatst kampioen in 2012 (2F), Helvoirt in 2001 (4F) en EVVC in 2012 in 4H.

Stand 2F:
1. Oirschot Vooruit 20-39
2. BVV 21-38
3. Best Vooruit 21-38
4. Helvoirt 21-37
5. Emplina 21-36
6. EVVC 20-35
7. Heeswijk 22-34
8. Rhode 21-30
9. Prinses Irene 21-30
10. Baardwijk 21-27
11. WSC 20-26
12. Erp 21-21
13. Schijndel 21-12
14. Nieuw Woensel 21-6

Resterend programma top 6:
(tussen haakjes de huidige positie)

Oirschot Vooruit
15 april: thuis tegen WSC (11)
17 april: uit tegen EVVC (6)
23 april: thuis tegen Heeswijk (7)
30 april: uit tegen Schijndel (13)
7 mei: thuis tegen EVVC (6)
14 mei: uit tegen Helvoirt (4)

BVV

17 april: thuis tegen WSC (11)
23 april: uit tegen Best Vooruit (3)
30 april: thuis tegen Emplina (5)
7 mei: uit tegen WSC (11)
14 mei: thuis tegen Prinses Irene (9)

Best Vooruit
17 april: uit tegen Nieuw Woensel (14)
23 april: thuis tegen BVV (2)
30 april: uit tegen Heeswijk (7)
7 mei: thuis tegen Helvoirt (4)
14 mei: uit tegen Schijndel (13)

Helvoirt
17 april: uit tegen Schijndel (13)
23 april: thuis tegen EVVC (6)
30 april: uit tegen Nieuw Woensel (14)
7 mei: uit tegen Best Vooruit (3)
14 mei: thuis tegen Oirschot Vooruit (1)

Emplina
17 april: uit tegen Prinses Irene (9)
23 april: thuis tegen Nieuw Woensel (14)
30 april: uit tegen BVV (2)
7 mei: thuis tegen Heeswijk (7)
14 mei: uit tegen Erp (12)

EVVC

15 april: uit tegen Erp (12)
17 april: thuis tegen Oirschot Vooruit (1)
23 april: uit tegen Helvoirt (4)
30 april: thuis tegen Prinses Irene (9)
7 mei: uit tegen Oirschot Vooruit (1)
14 mei: thuis tegen Rhode (8)

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s