Tweestrijd in 4G: BES of Hapert?

Kan BES de stap naar de derde klasse maken met het kampioenschap als extra glans?

Nu De Raven lijkt af te haken, met twee nederlagen in de laatste drie duels, gaan BES en Hapert hoogstwaarschijnlijk uitmaken wie er met de titel aan de haal gaat in de vierde klasse G. Paasmaandag kan Hapert in het inhaalduel uit bij Hulsel de kloof met de leider uit Borkel tot 2 puntjes verkleinen.

BES leidt voorlopig de dans met 46 punten uit 22 duels. Hapert volgt met 41 uit 21. Winnen de mannen van trainer Herbert de Krom maandag, dan is nog alles mogelijk. Bij iedere andere uitslag, zou BES wel eens een beslissende slag kunnen slaan. Pikant detail. Trainer Peter Jonkman maakt komende zomer de overstap van BES naar… Hapert! Een titel zou echter een geweldig afscheid zijn voor Jonkman, die volgend seizoen in Borkel wordt opgevolgd door Jurgen Pinckers, de (oud)-doelman, die afgelopen zondag nog zijn debuut maakte in het eerste van UNA.

BES-trainer Peter Jonkman (rechts) is volgend seizoen bij Hapert actief.

Bij BES kijken ze na vijf seizoenen prima meedraaien in de vierde klasse uit naar een stapje hogerop. Het zou een nieuwe historische promotie betekenen, na het kampioenschap in 2011 toen voor het eerst de stap naar de vierde klasse gemaakt werd.
Voor Hapert zou het na de degradatie vorig seizoen uit de derde klasse een snelle comeback naar dat niveau betekenen. Voor een kampioenschap moeten we een heel stuk terug in de tijd. Naar 1979(!) om precies te zijn, toen de titel gepakt werd in de eerste(!) klasse E, met onder andere UNA en RBC als tegenstanders. Een derde kampioenschap op rij toen, met aansluitend op de laatste titel een vijfjarig verblijf in de hoofdklasse.
Wat resterend programma betreft ontlopen beide kampioenskandidaten elkaar niet veel in zwaarte, al is het bijzonder dat er vooral tegen laaggeklasseerde ploegen gespeeld moet worden; HMVV, Netersel, Hulsel en DVS zullen alle zeilen bij moeten zetten om rechtstreekse degradatie en nacompetitie te ontlopen en zijn dus geen fijne tegenstanders. Acht, nummer 4 op de ranglijst, is voor allebei ook nog een opponent. ZSC is voor BES dan nog het Zwarte Beest. Die ploeg won eerder dit seizoen op de Koolakkers met liefst 4-0 van de leider en zal dat kunstje nog wel eens een keer willen herhalen. BES zal er thuis dan weer alles aan gelegen zijn om die uitglijder recht te zetten. Op de slotdag speelt de ploeg uit tegen Acht. Die wedstrijd stond als thuiswedstrijd gepland, maar het duel is eerder dit seizoen in verband met de kunstgrasperikelen al in Borkel gespeeld.

Hapert bleef tegen DVS steken op een 2-2 gelijkspel.

Wat de resultaten na de winterstop betreft. Hapert pakte in 8 duels 13 punten, met toch wel verrassende nederlagen tegen Netersel, Steensel en De Raven. Het won wel de topper van BES op 19 februari met 3-1, nadat het in Borkel op 2-2 was blijven steken.
BES pakte na de winterstop uit 9 wedstrijden 19 punten. Na de nederlaag tegen Hapert was het even paniek toen er een week later ook van DVS werd verloren, maar in de laatste vijf wedstrijden zijn de mannen van Peter Jonkman onklopbaar met 15 op 15.

Programma BES:
(Tussen haakjes de uitslag in de heenronde)

23 april: uit tegen Netersel (1-0 winst)
30 april: thuis tegen ZSC (4-0 nederlaag)
7 mei: uit tegen HMVV (4-1 winst)
14 mei: uit tegen Acht (2-1 winst)

Programma Hapert:
17 april: uit tegen Hulsel (3-1 winst)
23 april: uit tegen Acht (3-1 winst)
30 april: thuis tegen DVS (2-2 gelijk)
7 mei: uit tegen Hoogeloon (3-0 winst)
14 mei: thuis tegen HMVV (1-2 winst)

Na 38 jaar nog eens een kampioenschap voor Hapert?

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s