Spoordonkse Boys en Wilhelmina Boys mogen de kampioenskar in orde gaan brengen

Geen programma voor Wilhelmina Boys dit paasweekend, maar alle gelegenheid om de platte kar in orde te brengen voor het naderende kampioenschap.

Voor Spoordonkse Boys en Wilhelmina Boys een relaxt paasweekend. Geen voetbal, maar wellicht toch wat werk om de kampioenskar helemaal in gereedheid te brengen. Na de driepunters van afgelopen weekend zou het volgende week zomaar raak kunnen zijn.

Spoordonkse Boys heeft het kampioenschap geheel in eigen hand. Met nog 4 duels te gaan tellen de roodwitten een voorsprong van 10 punten op naaste achtervolger Viola. Een overwinning op 23 april, uit bij RKDSV, is voor de mannen van trainer Jasper van Hoof genoeg voor de titel. Promotie naar de derde klasse bewerkstelligden de Boys al eerder. In 2014 werd toch wel verrassend via de nacompetitie de stap omhoog gemaakt en eerder in 1987 promoveerde Spoordonkse Boys na het kampioenschap in de vierde klasse E naar de derde klasse. Een lang verblijf was er nooit. In de jaren tachtig volgde na twee seizoenen degradatie en in het seizoen 2014/2015 zakte de ploeg via de nacompetitie meteen weer terug. In 2010/2011 werd een stapje hoger via de nacompetitie gemaakt.
Het laatste kampioenschap dateert van het seizoen 2000/2001, toen Spoordonkse Boys de titel pakte in de vijfde klasse G. FC Uden strandde toen op de tweede plaats, met 7 punten achterstand. Oirschot Vooruit eindigde toen nog als zesde.

Spoordonkse Boys kan op 23 april in Diessen de titel veiligstellen.

Afhankelijk

Wilhelmina Boys mag zich ook in gereedheid gaan brengen voor het vieren van de titel, al heeft het de titel volgende week niet in eigen hand. Met nog vier wedstrijden te gaan tellen de Tricolores negen punten voorsprong op FC Eindhoven/av. Op 23 april is het dus afhankelijk van wat de FC tegen Sparta ’25 doet. Bij verlies of een gelijkspel van de Eindhovense blauwwitten, hebben de mannen van Jurgen Elbers aan een overwinning, uit bij Bergeijk, genoeg voor de titel. Met 11 punten voorsprong zijn ze dan niet meer te achterhalen. Wint FC Eindhoven, dan kan bij minimaal een punt in Bergeijk het kampioenschap een week later veiliggesteld worden, thuis tegen Braakhuizen.
Na de titel in 2013/2014 zou het alweer het tweede kampioenschap zijn voor de Boys in relatief korte tijd. Meteen de tweede titel ook voor de afscheidnemende coach Jurgen Elbers, die de overstap gaat maken naar SV Deurne. Het tweede klasse niveau, met volgend seizoen Ronny Everaerts aan het roer in Best, is voor Wilhelmina Boys niet onbekend. In 1997/1998 was de ploeg er voor het laatst actief, na twee seizoenen daarvoor al in de eerste klasse gespeeld te hebben.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s