Kan EDN ’56 maandag de laatste strohalm grijpen?

Tegen Spoordonkse Boys was EDN ’56 kansloos. Maandag moet er gewonnen worden van Riel.

Na de promotie vorig seizoen via de nacompetitie draaide EDN ’56 lange tijd behoorlijk goed mee in de vierde klasse E. Na de winterstop is de ploeg van trainer Richard de Beer in de problemen gekomen en dreigt nacompetitie en zelfs rechtstreekse degradatie. Maandag spelen de Haghorstenaren een cruciaal duel tegen Riel, dat 1 plekje hoger op de ranglijst staat. Bij winst kan in de dan nog resterende drie duels wellicht het vege lijf gered worden, bij een nederlaag wordt rechtstreekse handhaving nagenoeg onmogelijk.

In de vierde klasse E wordt met een oneven aantal teams gespeeld. De nummer laatst op de ranglijst, nu nog Oisterwijk, degradeert rechtstreeks, de nummers 11 en 12 spelen nacompetitie voor behoud. Momenteel bezet EDN ’56 de elfde plek met 3 punten achterstand op Riel en ook nog eens een wedstrijd meer gespeeld. Nummer 9, Essche Boys, heeft al 9 punten meer en een wedstrijd minder gespeeld.
Eerder dit seizoen won EDN ’56 thuis met 1-0 van Riel. Met eind november een knappe overwinning op RKDSV werd met een behoorlijk goed gevoel de winterstop ingegaan, maar sinds die pauze pakte EDN ’56 amper nog punten. In 8 duels 1 schamel puntje slechts tegen Audacia.

Het heeft de concurrentie in de strijd tegen degradatie hoop gegeven. De Haghorstenaren moeten nog af zien te rekenen met Oisterwijk, Gloria UC en Riel dus. Geen gemakkelijke opgave. Voor EDN ’56 wacht maandag dus het cruciale duel met Riel, daarna volgen nog ontmoetingen tegen Jong Brabant, RKDSV en op de slotdag Oisterwijk. Riel speelt naast EDN ’56 nog tegen Viola, Oisterwijk, Spoordonkse Boys en GSBW. Gloria UC treft Were Di, GSBW, Viola en RKDSV, vier ploegen uit de bovenste helft van de stand. Oisterwijk, vorig jaar al gedegradeerd uit de derde klasse, moet nog tegen OVC ’26, Riel, Essche Boys en EDN ’56, op papier misschien wel het makkelijkste programma. Hoopvol zijn de uitslagen van de laatste weken niet voor de Oisterwijkers. Met 0 punten uit de laatste 6 duels en liefst 33 goals tegen zou een tweede degradatie op rij wel eens het verdict kunnen zijn. Gloria UC draait van de vier kandidaten het beste, met 7 punten uit de laatste 6 wedstrijden. Riel pakte uit de laatste 6 duels ook maar 3 punten.

Stand onderin 4E:
10. Riel 19-19
11. EDN ’56 20-16
12. Gloria UC 20-15
13. Oisterwijk 20-13

Resterend programma:

Riel:

17 april: thuis tegen EDN ‘56
23 april: uit tegen Viola
30 april: thuis tegen Oisterwijk
7 mei: uit tegen Spoordonkse Boys
14 mei: thuis tegen GSBW

EDN ’56:

17 april: uit tegen Riel
23 april: uit tegen Jong Brabant
30 april: thuis tegen RKDSV
7 mei: vrij
14 mei: thuis tegen Oisterwijk

Gloria UC:

23 april: uit tegen Were Di
30 april: thuis tegen GSBW
7 mei: uit tegen Viola
14 mei: thuis tegen RKDSV

Oisterwijk:

23 april: thuis tegen OVC ‘26
30 april: uit tegen Riel
7 mei: thuis tegen Essche Boys
14 mei: uit tegen EDN ‘56

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s