Bladella hoopt op bekerstunt tegen Nuenen

Bladella wist al 7 keer te winnen dit bekertoernooi.

Een historisch moment voor Bladella. Voor het eerst zijn de blauwwitten doorgedrongen tot de kwartfinale van de districtsbeker. Paasmaandag moet de derdeklasser aantreden tegen hoofdklasser Nuenen. Winst zou een halve finaleplek betekenen én -ook bijzonder- een ticket voor de voorronde van de grote KNVB-beker volgend seizoen.

Op de website districtsbeker.nl is een handig overzicht te vinden, met een bundeling van de zes districten. De halve finalisten van die districten (24 clubs) stromen komend seizoen in de KNVB-beker in in de eerste kwalificatieronde. De clubs uit de Eredivisie, Eerste Divisie en de periodekampioenen van de Tweede Divisie stromen in de eerste ronde in. De overige clubs uit de Tweede Divisie stromen in de tweede kwalificatieronde in. Afhankelijk van het totaal aantal deelnemende clubs stromen de clubs uit de Derde Divisie in de eerste of tweede kwalificatieronde in. Voordat er een affiche Bladella – Ajax, Feyenoord of PSV uitrolt, hebben de blauwwitten nog een flinke weg én een portie geluk bij de loting straks nodig.

13492601745027nuenen-rksv-019

Het fraaie complex van RKSV Nuenen.

Maar eerst de ontmoeting tegen Nuenen, nummer drie van de hoofdklasse B. Bladella staat ook (gedeeld) derde, maar dan in de derde klasse. Een wereld van verschil, maar het blijft bekervoetbal. Gesteund door het hondstrouwe blauwwitte legioen zouden de mannen van trainer Huub Vermeulen graag voor een verrassing zorgen.

Tegen Tuldania boekte Bladella de grootste overwinning.

De weg naar de kwartfinale was behoorlijk lang voor Bladella. Na drievoudige winst in de voorronde op opponenten Dosko ’32 (1-5), Hapert (1-2) en EDN ’56 (3-0), schakelden de Bladelnaren Tuldania met 2-7 uit. Vervolgens werden Bergeijk (1-5) en Braakhuizen (1-4) aan de zegekar gebonden en op 7 maart Were Di (3-1).
Nuenen bereikte de kwartfinale na overwinningen op EMK (0-5), Oirschot Vooruit (2-1), Groot Ammers (6-0) en Unitas (2-1).
De wedstrijd op sportpark Oude Landen in Nuenen begint om 14.30 uur en is live te volgen in de radio-uitzending van Kempen FM.
De winnaar van deze kwartfinale neemt het in de volgende ronde op tegen BVV Den Bosch, dat zaterdag Gestel uitschakelde.

Bekijk hier welke clubs zich al geplaatst hebben voor de KNVB-beker voor volgend seizoen.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s