Lastige klus voor De Valk

De Valk heeft nog een lastig programma, met onder andere het uitduel tegen koploper SV Meerssen.

Spannende tijden voor De Valk. Degradatie uit de eerste klasse D van Zuid II leek enkele weken vrijwel zeker, maar met 7 punten uit de laatste 4 duels hebben de zwartgelen toch weer uitzicht op handhaving. Bij winst zaterdag in het inhaalduel bij ZSV kan het gat met de onderste twee plaatsen vergroot worden naar 4 punten. Nacompetitie voor behoud is dan haalbaar.

Winst op Volharding (Vierlingsbeek), drie punten tegen Deurne en afgelopen zondag 1 puntje tegen hekkensluiter SSS ’18 uit Overloon. De Valk sprokkelt en sprokkelt en heeft zich inmiddels opgewerkt naar de twaalfde plek op de ranglijst, nog altijd een veroordeling tot nacompetitie, maar rechtstreekse degradatie lijkt even afgewend. Zeker als De Valk maandag het inhaalduel met ZSV winnend kan afsluiten, een ploeg die met 8 punten meer dan De Valk ook nog altijd niet veilig is.
SSS’18 lijkt met 13 punten de eerste rechtstreekse degradant te gaan worden. Volharding is voorlaatste met 19 punten. 1 puntje hoger staat De Valk, wel met een wedstrijd minder gespeeld. SV Someren heeft 22 punten, uit 22 duels. RKSV Minor staat voorlopig ‘veilig’ met 28 uit 22. Die Limburgse club is op 23 april de volgende tegenstander van De Valk, dat een week later Someren treft. Twee rechtstreekse concurrenten dus. Zes punten zouden voor de Valkenswaardenaren wel eens heel welkom kunnen zijn, want vervolgens wachten nog SV Meerssen en Susteren. Op dit moment koploper en nummer drie in de stand. Extra probleem voor de Valken bij Meerssen is dat de mogelijkheid bestaat dat de wedstrijd tegen De Valk het kampioensduel gaat worden.
Someren , dat donderdag 1-1 gelijkspeelde nog tegen Venray, treft van de vier degradatiekandidaten de meeste onderlinge concurrenten. De promovendus moet nog uitkomen tegen SSS ’18, De Valk en Volharding. Op de voorlaatste dag wordt nog gespeeld tegen subtopper Schaesberg.
Volharding treft Wittenhorst (nummer 2 in de stand), Bekkerveld, Deurne en Someren. SSS ’18 moet punten zien te pakken tegen Someren, Deurne, ZSV en Geldrop.
Kijkend naar de resultaten na de winterstop, dan zien we dat De Valk met 8 punten het het beste gedaan heeft. Volharding liet er 7 optekenen, Someren 4 en SSS ’18 slechts 2; een puntje tegen Volharding en De Valk.

Stand 1D:
1. SV Meerssen 22-47
2. Wittenhorst 21-40
3. Susteren 22-38
4. Geldrop 22-36
5. Bekkerveld 22-35
6. Schaesberg 22-34
7. SV Venray 21-30
8. SV Deurne 22-29
9. ZSV 21-28
10. RKSV Minor 22-28
11. Someren 22-22
12. De Valk 21-20
13. Volharding 22-19
14. SSS ’18 22-13

Resterend programma:
(tussen haakjes de huidige plaats op de ranglijst)

Someren

23 april: thuis tegen SSS’18 (14)
30 april: uit tegen De Valk (12)
7 mei: thuis tegen SV Schaesberg (6)
14 mei: uit tegen Volharding (13)

De Valk

15 april: uit tegen ZSV (9)
23 april: thuis tegen RKSV Minor (10)
30 april: thuis tegen Someren (11)
7 mei: uit tegen SV Meerssen (1)
14 mei: thuis tegen Susteren (3)

Volharding

23 april: uit tegen Wittenhorst (2)
30 april: thuis tegen Bekkerveld (5)
7 mei: uit tegen SV Deurne (8)
14 mei: thuis tegen Someren (11)

SSS’18

23 april: uit tegen Someren (11)
30 april: thuis SV Deurne (8)
7 mei: thuis tegen ZSV (9)
14 mei: thuis tegen Geldrop (4)

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s