Verrassingen op inhaalzaterdag

Het eerste luik van het inhaalprogramma met Pasen heeft toch wel wat verrassingen opgeleverd. Oirschot Vooruit leed duur puntenverlies tegen WSC (2-2) en heeft dus niet echt in kunnen lopen op Wilhelmina Boys in de Trompetter Supercup. Riethoven speelde verrassend 2-2 gelijk tegen Casteren en is de leidersplaats in de strijd van de minst gepasseerde doelman kwijt aan Wilhelmina Boys, dat zelf niet in actie kwam.

In de Supercup is RKVVO gedeeld derde nu dat de 1-2 overwinning in en tegen Heeze. EFC, dat de tweede periodetitel greep, heeft na de 0-3 overwinning op IVO eveneens een mooie sprong gemaakt. De tweedeklasser staat zesde in de Supercup en mag wellicht hopen op meer nog.
Een vervelende avond voor De Valk dat 3-3 gelijkspeelde tegen ZSV. Een 2-3 voorsprong werd in blessuretijd knullig uit handen gegeven. De degradatiezorgen blijven dus voor de Valken. Hetzelfde geldt nu toch ook voor Beerse Boys, dat na een 0-2 nederlaag op bijna-kampioen Baronie, de nacompetitie ineens erg dichtbij ziet komen. De mannen van trainer Cemal Yilmaz staan tiende nu in 1C, met slechts 2 puntjes meer dan de eerste club onder de gevarenstreep: Moerse Boys, dat nog wel een wedstrijd meer gespeeld heeft.
Het gelijkspel van Oirschot Vooruit maakt het er in de kampioenstrijd in 2F alleen maar spannender op. De leider telt nu nog 2 punten voorsprong op BVV en Best Vooruit. Helvoirt, Emplina en EVVC zijn ook niet ver weg.
In de Grote Cup geen veranderingen in de stand, maar wel enorme spanning onderin de stand van de vierde klasse G. Door de winst van De Weebosch op HMVV is de eerste ploeg de Mierdenaren nu voorbijgegaan. En de overwinning van Netersel op DVS was ook een zeer belangrijke. In de huidige stand delen Hulsel en HMVV nu de laatste plaats met 22 punten uit 21 duels. De Weebosch heeft er 23. Netersel 25 uit 22 en DVS 25 uit 21. Met maandag de inhaalwedstrijd HMVV – DVS zou het geheel helemaal in elkaar kunnen schuiven.
Koploper in de Kleine Cup, Riethoven, had een zware kluif aan Casteren en bleef op 2-2 steken. Niet alleen een matige score in de Trompettercup, maar ook vrijwel zeker uitschakeling om de titel in 5E en verlies van de eerste plaats in de strijd van de minst gepasseerde doelman. Omdat Oirschot Vooruit er ook twee te slikken kreeg is Wilhelmina Boys in die competitie nu -zonder te spelen- de toch wel verrassende, nieuwe leider.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s