Pittige, maar geen onmogelijke opgave voor Bergeijk

Kan Bergeijk het degradatiespook nog van zich afhouden?

Na het glansrijke kampioenschap vorig jaar, dreigt Bergeijk na één seizoen derde klasse, alweer af te glijden naar de vierde. Met nog vier duels te gaan zijn de geelblauwen hekkensluiter in 4H en dreigt rechtstreekse degradatie. Hoop is er echter nog wel, omdat de nacompetitie-plekken niet ver weg zijn en omdat de mannen van trainer Patrick Methorst nog twee rechtstreekse concurrenten tegenkomen.

Samen met Wodan, EMK en SBC gaat Bergeijk uitmaken wie dit jaar degradeert en wie mag proberen zich via de nacompetitie te handhaven. Lastig wordt het zeker voor de mannen van trainer Patrick Methorst, die meteen na de winterstop 5 punten wisten te pakken in 3 duels, maar vervolgens slechts 1 puntje pakten in de laatste 6 wedstrijden. Alarmfase 1 dus voor de Bergeijkse ploeg, die het in de eerste wedstrijd van het resterende programma niet makkelijk krijgt. Op 23 april wacht Wilhelmina Boys dat bij winst en puntenverlies van FC Eindhoven zelfs de titel kan grijpen in Bergeijk. Een week later staat echter het bezoek bij EMK op de rol, voor Bergeijk een rechtstreekse degradatieconcurrent, gevolgd door een thuisduel tegen PSV/av, tiende op de ranglijst. Op de slotdag moet Bergeijk aantreden tegen Wodan, nummer voorlaatst. Die Eindhovense ploeg mag in de drie weken daarvoor proberen punten te halen tegen PSV, Sparta ’25 en Braakhuizen. EMK speelt op 23 april de belangrijke wedstrijd tegen SBC en verder nog tegen Bergeijk dus, Valkenswaard en Braakhuizen. SBC moet naast EMK nog het veld in tegen Reusel Sport, Sparta ’25 en op de slotdag PSV/av. Die laatste club mag overigens de drie duels tegen de onderste ploegen niet verliezen, want dan zouden de Eindhovenaren ook nog in de problemen kunnen komen…

Huidige stand 3D:
1. Wilhelmina Boys 22-50
2. Eindhoven/av 22-41
3. Dommelen 22-36
4. Bladella 22-36
5. Nijnsel 22-34
6. Braakhuizen 22-33
7. Valkenswaard 22-32
8. Sparta ’25 22-31
9. Reusel Sport 22-29
10. PSV/av 22-26
11. SBC 22-20
12. EMK 22-19
13. Wodan 22-18
14. Bergeijk 22-16

Resterende programma’s:
(tussen haakjes plaats op de ranglijst)

SBC:

23 april: thuis tegen EMK (12)
30 april: uit tegen Reusel Sport/Faes Group (9)
7 mei: thuis tegen Sparta ’25 (8)
14 mei: uit tegen PSV/av (10)

EMK:

23 april: uit tegen SBC (11)
30 april: thuis tegen Bergeijk (14)
7 mei: uit tegen Valkenswaard (7)
14 mei: thuis tegen Braakhuizen (6)

Wodan:

23 april: thuis tegen PSV/av (10)
30 april: uit tegen Sparta ’25 (8)
7 mei: uit tegen Braakhuizen (6)
14 mei: thuis tegen Bergeijk (14)

Bergeijk:

23 april: thuis tegen Wilhelmina Boys (1)
30 april: uit tegen EMK (12)
7 mei: thuis tegen PSV/av (10)
14 mei: uit tegen Wodan (13)

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s