[Retro] Tien jaar geleden historische promotie RKDSV

Promotie naar de derde klasse is een feit.

Komende zondag kan Spoordonkse Boys het kampioenschap grijpen in de vierde klasse E. Een overwinning in Diessen op RKDSV zou de titel betekenen. Tien jaar geleden was de situatie wat anders. Spoordonkse Boys zou als vijfde eindigen in de vijfde klasse I, onder andere achter kampioen Real Lunet, RKDSV pakte een historisch kampioenschap in de vierde klasse H, door op de slotdag met 1-1 gelijk te spelen tegen Beerse Boys.

Waar het komende zondag voor Spoordonkse Boys de wedstrijd van de waarheid wordt en misschien dus het eerste kampioenschap sinds 2001, was het in 2007 op 29 april dé dag voor RKDSV om de titel veilig te stellen. Met 1 puntje voorsprong op Beerse Boys gingen de zwartwitten de slotdag in en juist die ploeg was op de voorlaatste dag van april de tegenstander op de Alsie. Dat RKDSV, toen onder leiding van Frans Verbeek (ook nu de coach!), de titel zou grijpen was in de winterstop bij lange na geen zekerheid. Liefst 8 punten voorsprong had Beerse Boys toen, dat een seizoen eerder al tweede was geworden achter kampioen Dosko ’32.

In 2004 promoveerde RKDSV naar de vierde klasse.

RKDSV had na promotie uit de vijfde klasse in 2004, met een vierde plek knap gedebuteerd een jaar later in de vierde klasse en zou in 2006 als gedeeld negende eindigen (samen met Hulsel en De Bocht ’80), met een spannende nacompetitie tot gevolg. Die overleefden de Diessenaren en in 2007 was dus het gloriejaar.
Sportpark de Alsie in Diessen was op die 29ste april afgeladen vol. RKDSV en Beerse Boys betraden voor ruim 1.300 toeschouwers het speelveld. De thuisploeg barste van het vertrouwen met na de winterstop 21 behaalde punten uit 8 duels. In eigen huis was de ploeg de hele competitie ongeslagen gebleven, al werd er een jaar eerder op de slotdag voor het laatst thuis verloren van… Beerse Boys!!

Ook HMVV werd in de slotfase van de competitie geklopt.

De buren uit Middelbeers, toen onder leiding van trainer Peter van Kemenade, konden duidelijk mindere resultaten overleggen na de winterpauze. Uit de eerste 4 wedstrijden werden maar 3 punten gehaald: een nederlaag tegen Vessem en gelijke spelen tegen Valkenswaard, Dommelen en Hapert. De voorsprong van 8 punten was verdwenen en veranderd in 1 punt achterstand. Heel even werd de koppositie overgepakt toen RKDSV verloor van Valkenswaard, maar een 2-1 nederlaag tegen HMVV betekende voor de Boys andermaal achtervolgen. In de twee voorlaatste duels faalden beide teams niet. RKDSV won thuis van Bergeijk en uit van HMVV, Beerse Boys bond degradanten Hulsel en De Raven aan de zegekar.

Stand laatste speeldag:

1. RKDSV 21-46
2. Beerse Boys 21-45

Topspanning op de laatste speeldag dus. Meteen vanaf de aftrap nam RKDSV het initiatief, maar dit leidde niet tot kansen. Gaandeweg de eerste helft werd duidelijk dat doelpunten schaars zouden zijn deze middag. Maar ineens in de 28e minuut stond de 0-1 op het scorebord. Bob Smolders schoot vanaf 18 meter de bal binnen en dus was op dat moment de titel voor Beerse Boys.
De tweede helft ging gelijk op, zonder kansen voor beide partijen. RKDSV ging steeds opportunistisch voetballen, maar ook dat leidde niet tot kansen. In de zevende minuut van de bloedstollende blessuretijd werd de bal voor de zoveelste keer in de 16 meter van Beerse Boys gepompt. Invaller Bart Abrahams strekte zich volledig en kon met zijn grote teen de bal tegen het net aanwerken: 1-1. RKDSV was kampioen! Toen de scheidsrechter uiteindelijk affloot stormde de Diessense aanhang het veld op om het kampioenschap van de vierde klasse en historische promotie naar de derde klasse te vieren. RKDSV zag hiermee een droom uitkomen.
Het debuut in de derde klasse was vervolgens spetterend voor de Diessenaren. Met een derde plek en een periodetitel werd het voetbaljaar afgesloten in de derde klasse C, achter kampioen Haarsteeg en Sint Michielsgestel. Promotie zat er echter net niet in. Na nog twee jaar derde klasse degradeerde RKDSV in 2010 terug naar de vierde klasse. Met opnieuw een jaartje derde klasse in 2013/2014 zijn de Diessenaren nu opnieuw in de vierde klasse actief.
Spoordonkse Boys hoopt die vierde klasse na 1 jaar alweer te verlaten. Het derde klasse niveau is bekend in Spoordonk. In 2014/2015 in 3D en in 1987/1988 en 1988/1989 in 3B.

Eindstand 4H 2006/2007

1. RKDSV 22-49
2. Beerse Boys 22-48
3. Valkenswaard 22-43
4. Hapert 22-33
5. HMVV 22-33
6. Dommelen 22-32
7. Hoogeloon 22-27
8. Vessem 22-22
9. Bergeijk 22-20
10. Riethoven* 22-20
11. De Raven** 22-18
12. Hulsel** 22-18

* = degradatie via nacompetitie
** = rechtstreekse degradatie

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s