Rood-Wit V. tussen hoop en vrees

Na het kampioenschap twee seizoenen geleden zou Rood-Wit V. graag nog een jaar langer in de tweede klasse blijven.

Voor tweevoudig eindwinnaar van de Trompetter Supercup loopt het de laatste weken in de tweede klasse H van Zuid II niet bepaald op rolletjes. Vier nederlagen op rij hebben de Veldhovenaren in de gevarenzone gebracht.

Het thuisduel zaterdagavond tegen Oranje Zwart Helmond wordt cruciaal voor de roodwitten. Als er drie punten gepakt worden, kan er in de dan nog resterende drie duels uitgekeken worden naar rechtstreekse handhaving. Wordt er gelijkgespeeld of verloren, dan wacht een lastige klus, met misschien nog wel de kans op rechtstreekse degradatie.
Met 21 punten uit 22 duels staat Rood-Wit V. exact gelijk op de ranglijst met Mierlo-Hout en NWC. IVO staat voorlaatste met 19 punten en Helmondia is hekkensluiter met 15 punten. Zaak dus om de laatste twee ploegen voor te blijven en Mierlo-Hout en NWC in de resterende vier duels achter zich te laten. Dan speelt Rood-Wit V. volgend seizoen ook weer tweede klasse.
Maar het zal lastig genoeg worden. Met vier nederlagen op rij hebben de mannen van trainer Robbert Verhoeven zichzelf geen goede dienst bewezen, zeker niet in de laatste twee duels, die verloren werden van IVO (1-0) en NWC (3-1), twee rechtstreekse concurrenten. Waren die met winst afgesloten geweest, dan had de ploeg zich veilig gespeeld.

Hekkensluiter Helmondia is nog een van de komende tegenstanders.

Het programma biedt de promovendus van 2015 nog wel houvast. Komende zondag wacht de thuiswedstrijd tegen Oranje Zwart Helmond, nummer 9 in de stand. Tegen die ploeg heeft Rood-Wit V. nog wat goed te maken. Uit werd in een knotsgek duel met 5-4 verloren. Een week later een tweede ontmoeting tegen een Helmondse ploeg: uit tegen hekkensluiter Helmondia, dat op de eigen Korze met 4-3 geklopt werd eind november. Vervolgens nog thuis tegen EFC, al zeker van nacompetitie en op de slotdag uit tegen Heeze.
Interessant voor Rood-Wit ook de wedstrijd van komende zondag tussen Mierlo-Hout en NWC en het duel op de slotdag tussen NWC en IVO, waar de onderlinge concurrenten zeker punten pakken, maar er ook op zeker laten liggen…

Op de slotdag speelt Rood-Wit uit tegen Heeze.

Stand 2H:
1. Venlosche Boys 22-46
2. Wilhelmina ’08 22-46
3. Veritas 22-46
4. RPC 22-40
5. RKVVO 22-38
6. EFC 22-37
7. SV Blerick 22-29
8. Heeze 22-28
9. Oranje Zwart Helmond 22-25
10. Mierlo-Hout 22-21
11. Rood-Wit V. 22-21
12. NWC 22-21
13. IVO 22-19
14. SC Helmondia 22-15

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s