[Retro] Wilhelmina Boys na spannende tweestrijd met Reusel Sport kampioen in 4H

Feest in Westerhoven voor Wilhelmina Boys na het behalen van het kampioenschap  (foto Jan Timmermans)

Bij winst zondag op Bergeijk en puntenverlies voor Eindhoven/av tegen Sparta ’25, kan de kampioensvlag in top bij Wilhelmina Boys. Het zou het tweede kampioenschap in vier jaar tijd betekenen. Voor trainer Jurgen Elbers, die de Bestenaren na zes seizoenen gaat verlaten een prachtig afscheid. Maar eerst even terug naar het seizoen 2013/2014 toen de Boys in 4H de titel grepen. We blikken nog eens terug op de uitermate spannende tweestrijd met Reusel Sport/Faes Group, die na een dramatische seizoensstart van de Tricolores op de voorlaatste speeldag toch in het voordeel van de ploeg uit Best werd beslist.

Een voorbode of niet. In 2014 werd het kampioenschap van Wilhelmina Boys ook in de gemeente Bergeijk gepakt. ZSC Westerhoven was op 4 mei de tegenstander in de beslissende wedstrijd. De Tricolores klaarden zelf de klus door met 1-4 te winnen, maar waren na het laatste fluitsignaal nog niet zeker van het kampioenschap. Daarvoor moest een gunstig telefoontje vanuit Duizel komen, waar Dosko ’32 en Reusel Sport (de laatste overgebleven concurrent in de strijd om de titel) tegen elkaar aantreden. De Reuselnaren moesten winnen om in de race te blijven, maar bleven steken op een 1-1 gelijkspel. Met nog 1 duel te gaan en een voorsprong van 5 punten waren de Boys zo tegen half vijf niet meer te achterhalen en kon voor het eerst na negentien jaar weer een kampioenschap gevierd worden. Na zes seizoenen kon de vierde klasse ook vaarwel gezegd worden en waren de Boys weer terug op het niveau waar ze voor het laatst in 2000 actief waren.
Na de overstap van 4G naar 4H was het kampioensjaar overigens nog bijzonder beroerd begonnen. In de openingswedstrijd verraste het toen vanuit de vijfde klasse gepromoveerde Netersel het ‘grote’ Wilhelmina Boys volkomen. In Best werd met 0-1 gewonnen (doelpunt Stijn van Zuilichem) en dat was toen een regelrechte sensatie.
Een week later dachten de mannen van trainer Jurgen Elbers de zaak te herstellen in het treffen met BES, maar ook die wedstrijd ging verloren: met 4-2 deze keer. Weer een week later wint Wilhelmina Boys moeizaam met 1-0 van SDO ’39 en in de vierde wedstrijd gaat het weer mis. Dosko ’32 is met 3-1 te sterk en dus prijken er 3 schamele puntjes achter de naam van de Boys na vier gespeelde wedstrijden. De achterstand op leider Reusel Sport bedroeg op 29 september al 9(!) punten.
Vanaf dat moment echter de ommekeer. Tot de winterstop werd er in negen opeenvolgende duels niet meer verloren en alleen tegen Reusel Sport en ZSC werd gelijkgespeeld. Met 30 punten voor Reusel Sport en 26 voor Wilhelmina Boys doken beide kampioenskandidaten de winterstop in.

Promovendus Netersel wist tegen de latere kampioen liefst 4 punten te pakken. (foto Jan Timmermans)

De tweede seizoenshelft begon voor de Tricolores weer beroerd. Netersel hield de Bestenaren in Netersel op 0-0 en omdat Reusel Sport makkelijk van Hapert wist te winnen liep het gat weer op naar 6 punten. In de zes daaropvolgende wedstrijden pakten de geelzwarten liefst 16 punten. Wilhelmina Boys kon eenzelfde aantal punten laten noteren en dus was de wedstrijd Reusel Sport – Wilhelmina Boys op 23 maart cruciaal. De Boys moesten winnen om nog een kans op het kampioenschap te maken. En het gebeurde! Met 0-3 deelde de ploeg van Jurgen Elbers een mokerslag uit en verkleinde het het gat op de koploper tot 3 punten. Met nog 5 duels te gaan een haalbare kaart. Stefan van Dam, Jochem Meerman en Mark de Wit waren de doelpuntenmakers. Bijzonder nog. Bij de Boys was er een pas 17-jarige invaller die de overwinning mee mocht vieren: Ruben Rodrigues!

Reusel Sport werd in eigen huis op een 0-3 nederlaag getrakteerd. De titelstrijd was daarmee weer helemaal open. (foto Erik de Haas)

Bekijk hier nog eens de fotoserie van de wedstrijd tegen Reusel Sport.

Het competitieslot was razend spannend. Op 6 april was er nog niks aan de hand voor Reusel Sport. Met 1-2 werd van Hulsel gewonnen. Wilhelmina Boys won ook (met 3-0 van De Raven), maar een week later stonden beide ploegen ineens gelijk. De Boys wonnen zelf met 2-4 van Hapert en zagen Reusel Sport in eigen huis onderuit gaan tegen subtopper Hoogeloon. Op 21 april de ommekeer. Een nieuwe dreun voor Reusel Sport dat in Hooge Mierde met 3-2 ging verliezen. Wilhelmina Boys won met 3-0 van Riethoven (doelpunten van Maron Heersmink, Martijn de Greef en Stefan van Dam). Met drie punten voorsprong dus de voorlaatste speeldag in.

HMVV hielp Wilhelmina Boys met een zege op Reusel Sport verder in het kampioenszadel. (foto Jan Wijten)

Op Sportpark De Koolakkers kon onder een heerlijke voorjaarszonnetje de strijd aangepakt worden.

Opstelling Wilhelmina Boys:
Tom Molenberg, Willem de Koning (65’ Kevin Gordon), Rients Teernstra, Bart Meeske, Stef Vervloet, Thomas Peulings (65’ Martijn de Greef) , Jan van Gerwen, Theo van Eert jr, Maron Heersmink, Stefan van Dam, Mark de Wit (80’ Marc Leijtens)

Vanaf het begin dicteerde Wilhelmina Boys het spel en na acht minuten was het Maron Heersmink die via een vrije trap en ZSC-doelman Paul Wijnen de 0-1 maakte. Balverlies na een terugspeelbal leverde diezelfde Wijnen na ruim een half uur problemen op en toen hij het leer in de voeten van Mark de Wit speelde, wist die wel raad met het buitenkansje: 0-2. Even later wederom een foute terugspeelbal en het was weer Heersmink die wist te scoren: 0-3 en Wilhelmina Boys op rozen.

Fragment uit de beslissende wedstrijd tegen ZSC.

Na rust een meer gelijk opgaande wedstrijd. Met vooral opportunistisch voetbal wist ZSC het de gasten uit Best lastig te maken. Na een handsbal in de zestien van Thomas Peulings in de 53e minuut was het ZSC speler Olav Kuijlaars die de stand op 1-3 bracht. Doelman Tom Molenberg wist zich geklopt. In de 83ste minuut de beslissing. Theo van Eert jr. schoot een voorzet van Stefan van Dam onhoudbaar binnen en de wedstrijd was beslist: 1-4.

Toen het eindsignaal geklonken had, was het afwachten op de uitslag van Dosko’32 tegen Reusel Sport. Na bijna tien heel lange minuten kwam dan het verlossende telefoontje en dankzij de 1-1 in Duizel brak er een enorm gejuich op in het Boys kamp en vloeide niet alleen de champagne rijkelijk, maar werd er ook hier een daar een traantje weggepinkt. Na bijna 20 jaar was het zo gewenste kampioenschap en de daarbij behorende promotie naar de 3e klasse een feit. Dat er op de slotdag met 0-2 van Steensel verloren werd deerde de ploeg verder niet meer.

Wachten op het verlossende telefoontje uit Duizel.

Eindstand 4H (2013/2014):

1. Wilhelmina Boys 26-58
2. Reusel Sport 26-56
3. HMVV 26-53
4. Hoogeloon 26-48
5. Hulsel 26-37
6. BES 26-35
7. SDO ’39 26-34
8. Dosko ’32 26-33
9. Steensel 26-32
10. Netersel 26-29
11. De Raven 26-29
12. Hapert 26-27
13. Riethoven 26-27
14. ZSC 26-12

Bekijk hier nog eens de complete fotoserie van het kampioenschap. (foto’s Jan Timmermans)

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s