Zeven degradatiekandidaten nog in de vierde klasse G

DVS en De Weebosch treffen elkaar zondag in Aalst. (foto Theo van Sambeek)

In de vierde klasse G is het spannend bovenin (de strijd tussen BES en Hapert om het kampioenschap brandt onverdroten voort), onderin is het mogelijk nog bloedstollender. Nummers 13 en 14 degraderen rechtstreeks, de ploegen op plekken 11 en 12 moeten in de nacompetitie gaan strijden om behoud. Met een verschil van 5 punten tussen het nummer 8 in de stand (Hoogeloon) en hekkensluiter Hulsel, belooft het restant van de competitie razend spannend te worden. We gaan kijken wie welke ploegen nog tegenkomen en blikken vooruit op dé degradatiekraker komend weekend tussen DVS en De Weebosch.

Voor De Weebosch wordt het erop of eronder. Een overwinning zou zelfs rechtstreekse handhaving weer in beeld brengen. Een nederlaag tegen DVS maakt een langer verblijf in de vierde klasse een stuk moeilijker.
De ploeg uit Aalst beleefde een dramatisch weekend. De uitwedstrijden tegen Netersel (1-0 op zaterdag) en HMVV (2-1 op paasmaandag) leverden geen enkel punt op en dat betekent in plaats van een veilige plek in de middenmoot ineens weer keihard knokken tegen degradatie. Met komende zondag De Weebosch op bezoek kunnen de geelblauwen zich duidelijk geen nieuwe uitglijder permitteren. Het liep na de winterstop nochtans uitstekend met DVS. De 7-1 overwinning op SDO ’39 vlak voor de winterpauze was al een mooie boost. Direct na het reces werd wel verloren van De Raven, maar in de drie wedstrijden daarna werd drie keer gewonnen: Met 2-1 van Steensel, met liefst 1-3 van topper BES en met 2-1 van Hoogeloon. Een nieuwe nederlaag tegen Vessem werd gevolgd door een uitstekende zege op Acht en een gelijkspel tegen ZSC. Dertien punten dus, tot afgelopen inhaalweekend, waarin zeker gerekend was op meer.
De Weebosch pakte meteen na de winterstop 1 puntje tegen ZSC en verloor vervolgens vier keer op rij, om pas tegen Steensel weer aan te knopen met het succes. Een gelijkspel tegen Hulsel en een overwinning op HMVV zorgden uiteindelijk voor nog eens 4 punten. Afgelopen zondag werd kansloos van Acht verloren. Omdat ook de andere degradatiekandidaten hun punten sprokkelen blijft het alle hens aan dek voor de mannen van Jochen Janssens, samen met Jurgen Elbers van Wilhelmina Boys de langstzittende trainer in de Kempen.

Huidige stand 4G:
1. BES 22-46
2. Hapert 22-44
3. De Raven 22-39
4. Acht 22-33
5. ZSC 22-30
6. Vessem 22-29
7. Steensel 22-29
8. Hoogeloon 22-27
9. SDO ’39 22-26
10. HMVV 22-25
11. DVS 22-25
12. Netersel 22-25
13. De Weebosch 22-23
14. Hulsel 22-22

Als we kijken naar de resultaten behaald na de winterstop, dan zien we van de zeven degradatiekandidaten dat DVS het het beste gedaan heeft met 13 punten uit 9 duels, goed voor een vierde plaats wat punten na de winterstop betreft in 4G. HMVV en Netersel pakten 12 punten uit 9 duels, met vooral voor HMVV een opvallende prestatie. De ploeg uit Hooge Mierde verloor slechts 1 keer: op 15 april van De Weebosch. Het won twee keer en speelde liefst zes keer gelijk.

HMVV won half maart glansrijk met 3-0 van Netersel. (foto Jan Wijten)

Hoogeloon pakte maar 10 punten, evenveel als Hulsel. De Weebosch wist 8 punten bij elkaar te sprokkelen. De slechtste prestatie werd geleverd door SDO ’39, dat in 9 wedstrijden maar 6 punten wist te pakken, met daarbij maar één overwinning (3-0 tegen De Weebosch op 12 maart). De slechte reeks heeft de mannen van trainer Wim van Doleweerd dus aardig in gevaar gebracht, met komende zondag ook nog eens de uitwedstrijd tegen Hoogeloon op het programma. HMVV ontvangt Steensel, Netersel krijgt koploper BES op bezoek, Hulsel maakt de reis naar Westerhoven voor een potje tegen ZSC en DVS en De Weebosch spelen hun onderlinge duel dus.

Punten na de winterstop:
1. BES 9-19
2. De Raven 9-18
3. Hapert 9-16
4. DVS 9-13
5. Acht 9-12
6. Vessem 9-12
7. Steensel 9-12
8. HMVV 9-12
9. Netersel 9-12
10. ZSC 9-11
11. Hoogeloon 9-10
12. Hulsel 9-10
13. De Weebosch 9-8
14. SDO ’39 9-6

Komende zondag kunnen we een nieuwe balans opmaken, in de wetenschap dat de nummers 12 of 13 in ieder geval een of meerdere punten gaan pakken. In de dan nog resterende drie wedstrijden gaat de beslissing vallen. De programma’s zijn interessant, met op 30 april onder andere SDO ’39 – Netersel en op 7 mei DVS – Hulsel en Netersel – De Weebosch. Op de slotdag valt het verdict met onder andere SDO ’39 – DVS en De Weebosch – Hoogeloon. SDO ’39 treft nog drie keer een onderlinge concurrent, evenals DVS. HMVV krijgt veruit het zwaarste programma voor de kiezen met op de laatste drie speeldagen duels tegen de huidige nummers 3, 1 en 2, De Raven, BES en Hapert. Een driepunter, zondag tegen Steensel, lijkt dan ook een absolute must voor de Hooge Mierdenaren.

Resterende duels:
(tussen haakjes resultaat in de heenronde)

Hoogeloon

23 april: thuis tegen SDO ’39 (4-1 nederlaag)
30 april: uit tegen Steensel (1-0 winst)
7 mei: thuis tegen Hapert (3-0 nederlaag)
14 mei: uit tegen De Weebosch (1-0 winst)

SDO ’39

23 april: uit tegen Hoogeloon (4-1 winst)
30 april: thuis tegen Netersel (3-5 winst)
7 mei: uit tegen Steensel (2-4 nederlaag)
14 mei: thuis tegen DVS (7-1 nederlaag)

HMVV

23 april: thuis tegen Steensel (2-1 nederlaag)
30 april: uit tegen De Raven (2-2 gelijk)
7 mei: thuis tegen BES (4-1 nederlaag)
14 mei: uit tegen Hapert (1-2 nederlaag)

DVS

23 april: thuis tegen De Weebosch (2-0 nederlaag)
30 april: uit tegen Hapert (2-2 gelijk)
7 mei: thuis tegen Hulsel (1-0 nederlaag)
14 mei: uit tegen SDO ’39 (7-1 winst)

Netersel

23 april: thuis tegen BES (1-0 nederlaag)
30 april: uit tegen SDO ’39 (3-5 nederlaag)
7 mei: thuis tegen De Weebosch (1-1 gelijk)
14 mei: uit tegen De Raven (0-1 nederlaag)

De Weebosch

23 april: uit tegen DVS (2-0 winst)
30 april: thuis tegen Vessem (1-2 winst)
7 mei: uit tegen Netersel (1-1 gelijk)
14 mei: thuis tegen Hoogeloon (1-0 nederlaag)

Hulsel

23 april: uit tegen ZSC (1-2 nederlaag)
30 april: thuis tegen Acht (2-1 nederlaag)
7 mei: uit tegen DVS (1-0 winst)
14 mei: thuis tegen Steensel (3-2 nederlaag)

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s