Beide ‘Boys’ klaar voor kampioenschap

Wilhelmina Boys won riant van Bergeijk, maar was door de winst van Eindhoven/av nog geen kampioen afgelopen zondag. (foto Jan Timmermans)

Afgelopen weekend viel er nog niks te vieren, komende zondag kunnen Wilhelmina Boys en Spoordonkse Boys in eigen huis de titel pakken. Vanzelfsprekend wordt het zeker niet. De ploeg uit Best ontvangt subtopper Braakhuizen, de Spoordonkenaren wacht een confrontatie met het nummer twee in de stand, Viola.

Na de 0-0 in Diessen en het opbergen van de kampioensartikelen, is Spoordonkse Boys er op gebrand om zondag in eigen huis de titel te pakken. Een makkelijk karwei wordt het zeker niet, want met Viola, komt het nummer twee in de stand op bezoek. Met nog drie wedstrijden te gaan en 8 punten voorsprong kan het bijna niet meer misgaan voor de mannen van trainer Jasper van Hoof, maar de titel kan maar in de tas zitten.

De trouwe supporters van Spoordonkse Boys hopen op een mooi feestje.

De tegenstander uit Alphen boekte de laatste weken vier overwinningen op rij. Weliswaar tegen voornamelijk wat zwakkere broeders uit de klasse, maar eerder dit seizoen werd Spoordonkse Boys op het eigen sportpark ook al op 1-1 gehouden. Een gelijkspel zou zondag voor de thuisploeg overigens volstaan om de titel te pakken.
Om de nummer 1-positie in de Grote Trompettercup vast te kunnen houden zou een overwinning dan weer een prima zaak zijn…

Stand 4E:
1. Spoordonkse Boys 21-48
2. Viola 21-40
3. Were Di 21-39

Wilhelmina Boys heeft aan een gelijkspel zondag tegen Braakhuizen genoeg aan de titel. Er kan ook feest gevierd worden als er verloren wordt en Eindhoven/av punten inlevert bij Dommelen. Een overwinning zou het kampioenschap voor de Tricolores nog meer glans geven en bovendien zou het een mooie revanche zijn voor de 3-2 nederlaag in Geldrop eerder dit seizoen tegen Braakhuizen.
Naast de titel staat er voor Wilhelmina Boys nog heel wat op het spel. De Trompetter Supercup en de titel voor topschutter in de Supercup (Ruben Rodrigues) zijn officies al binnen, de strijd voor de minst gepasseerde doelman is nog uitermate spannend. Tom Molenberg is er alles aan gelegen om de nul te houden. Doet hij dat, dan zou een vierde eindprijs voor de Bestenaren tot de mogelijkheden behoren.

Stand 3D:
1. Wilhelmina Boys 23-53
2. Eindhoven/av 23-44
3. Dommelen 23-39
4. Nijnsel 23-37
5. Bladella 23-36
6. Braakhuizen 23-33

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s