De bijzondere statistieken van Kampioen Gelijke Spelen ZSC

Tegen DVS speelde ZSC twee keer met 1-1 gelijk. (foto Theo van Sambeek)

De uitslagenserie van vierdeklasser ZSC begint bizarre vormen aan te nemen. Van de 23 gespeelde wedstrijden, lieten de mannen van trainer Stephan de Graef liefst 13 keer een gelijkspel noteren, waarbij één uitslag 11 keer op het scorebord verscheen: 1-1, waarvan 5 keer in de laatste 6 duels. Bovendien zijn de Westerhovenaren de enige ploeg in de hele Trompettercup die dit seizoen nog ieder duel heeft weten te scoren.

ZSC begon de competitie in september zoals ie voorlopig is geëindigd: met een 1-1 gelijkspel. Op de openingsdag tegen SDO ’39 en een week later met dezelfde cijfers tegen De Weebosch. Na een nederlaag tegen Hoogeloon weer twee gelijke spelen, maar tegen Acht en Steensel werden twee goals gescoord.
Met een 0-5 overwinning op HMVV, een 4-2 zege op SDO ’39 en een sensationele 4-0 op kampioenskandidaat nummer 1, BES, zijn de winnende duels met de meeste doelpunten genoteerd. Van Hulsel werd zuinigjes met 2-1 gewonnen, van Vessem met een krappe 1-0 en van Netersel met 2-0. Verloren werd er door ZSC maar vier keer, even vaak dus als leider BES. Met 2-1 van Hoogeloon, De Raven en Hapert en met 4-1 als grootste nederlaag van Acht. Thuis zijn de zwartgelen nog niet verslagen geweest dit seizoen. Die laatste thuisnederlaag dateert van 26 april 2016, toen in eigen huis met 0-1 van Vessem werd verloren. De laatste wedstrijd dat de Westerhovenaren niet tot scoren kwamen overigens. Liefst 24 keer op rij is ze dat nu wel gelukt. Op dit moment de langstlopende serie in de Trompettercup.

Prima gelijkspel tegen Hapert in november.

De volgend seizoen naar Riethoven vertrekkende trainer Stephan de Graef kijkt met gemengde gevoelens terug op lange rits gelijke spelen. “Het zijn er inderdaad teveel, maar altijd beter als verliezen natuurlijk. We hebben na de winterstop vooral veel blessures gehad van de spitsen Juul Huijbers en Gijs van den Boomen en daarbij een schorsing van Olav Kuijlaars. Dan moet je gaan schuiven en spelers van het tweede inpassen. Die hebben het overigens goed gedaan. We scoorden altijd wel, maar de echte goalgetters waren geblesseerd waardoor het vaak uitbleef om meer te scoren. Daarbij zijn er ook heel veel kansen verprutst. En omdat we ook weinig goals tegen krijgen werden het al snel 1-1 wedstrijden.”

Aanvoerder Juul Huijbers werd gemist door een blessure.

De Graef roemt de keeper en achterhoede. “Die staan als een blok beton bij ons waardoor de tegenstander niet echt veel kansen krijgt. Door vooral als een team collectief te spelen houden we het veld vaak klein. En als ze er wel doorkomen staat daar altijd weer onze geweldige keeper Paul Wijnen. We hebben 1-1 wedstrijden moeten winnen, maar ook zoals tegen Hoogeloon (op 17 april red.) kunnen verliezen. Deze wedstrijd kregen we twee penalty’s tegen waarvan Paul er één pakte en de 1-1 bijna had.”
Komende zondag een zware wedstrijd voor ZSC, dat op bezoek moet bij koploper BES, de ploeg die in november op de Koolakkers met 4-0 op de broek kreeg. Ondanks de afwezigheid van de geschorste Olav Kuijlaars en Cas van Maasakkers hoopt De Graef op een nieuwe stunt. “Uiteraard proberen we weer te winnen van BES, maar een gelijkspel zou in dit geval ook mooi zijn”, besluit hij met een knipoog.

Dertien gelijke spelen al voor ZSC en trainer Stephan de Graef.

Uitslagen ZSC 2016/2017:
23 april: ZSC – Hulsel 1-1
17 april: ZSC – Hoogeloon 1-1
9 april: DVS – ZSC 1-1
6 april: ZSC – HMVV 1-1
2 april: ZSC – Netersel 2-0
26 maart: Steensel – ZSC 1-1
12 maart: Hapert – ZSC 2-1
5 maart: SDO ’39 – ZSC 2-4
19 februari: Acht – ZSC 4-1
5 februari: ZSC – De Weebosch 1-1
11 december ZSC – Vessem 1-0
4 december: De Raven – ZSC 2-1
27 november: ZSC – BES 4-0
13 november: Hulsel – ZSC 1-2
6 november: ZSC – Hapert 1-1
30 oktober: Netersel – ZSC 1-1
16 oktober: ZSC – DVS 1-1
9 oktober: HMVV – ZSC 0-5
2 oktober: ZSC – Steensel 2-2
25 september: ZSC – Acht 2-2
18 september: Hoogeloon – ZSC 2-1
11 september: De Weebosch – ZSC 1-1
4 september: ZSC – SDO ’39 1-1

Overwinning
Gelijkspel
Nederlaag

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s