Steensel – Hoogeloon Wedstrijd van de Week bij Kempen FM

Steensel en Hoogeloon speelden al heel wat keren tegen elkaar in de Trompettercup.

In Zondagmiddag Sport bij de regionale radiozender Kempen FM is Steensel – Hoogeloon de wedstrijd van de week. Verslaggever Gerrit Bierens brengt live updates van het voor beide teams zeer belangrijke duel in de vierde klasse G. Een overwinning zou wel eens de bevrijding van degradatiezorgen kunnen betekenen, een nederlaag het omgekeerde in de bizarre klasse, waar acht ploegen nog strijden tegen degradatie en/of nacompetitie voor behoud.

In totaal troffen Steensel en Hoogeloon elkaar 21 keer in de 20-jarige historie van de Trompettercup. Van de eerste vier duels hebben we de uitslagen niet meer weten te achterhalen, de laatste 17 hebben we hieronder op een rijtje gezet. Opvallend daarbij dat de balans duidelijk in het voordeel van Hoogeloon is. Negen keer werd een overwinning gepakt, zes keer eindigde het duel gelijk en twee keer slechts wist Steensel te winnen. De laatste keer vorig seizoen in Hoogeloon met 1-2. De enige thuiszege dateert van het seizoen 2004/2005 toen op de Elzenbroeke met 3-0 gewonnen werd in het kampioensjaar van Hoogeloon in de vijfde klasse J. Een zware tik toen.

De balans tussen Steensel en Hoogeloon is duidelijk in het voordeel van de tweede ploeg.

Zonder de vaste basisspelers Verhoeven en Buylinckx begon Hoogeloon te slap aan de wedstrijd en in de eerste tien minuten gebeurde er weinig. Geleidelijk kwamen de bezoekers beter in het spel. In de twaalfde minuut liet Barry Graat de tegenstander achter zich, maar kreeg de bal niet voorbij doelman Bierens die nog wel een hoekschop moest toestaan. Uit deze corner werd de bal maar half weggewerkt en knalde Koen van Huykelom hoog over. Met een halve omhaal stuurde Mark Lamers spits Barry Graat goed weg. De laat uit zijn doel gekomen doelman was net iets eerder bij de bal waardoor de kans verloren ging. In de twintigste minuut ging verdediger Paul Janssen in de fout en kon Hans Maas op rechts alleen door. Zijn scherpe voorzet verdween in de verste hoek in de kruising, waar keeper Ansems niet geheel vrijuit ging. Ook Van den Boomen werd even later gevaarlijk, maar nu ging de bal naast en over. Acht minuten voor rust had het 1-1 moeten staan. Bij een hoge voorzet ging keeper Bierens in de fout en liet de bal glippen. Barry Graat had de bal voor het inschieten, maar dit gebeurde te slap waardoor een verdediger de bal nog van de doellijn kon trappen. Aan de andere kant deed Steensel het beter. Van den Boomen prikte de bal in de korte hoek wel goed binnen en het stond 2-0.
Meteen na rust bracht trainer Ronny Everaerts twee nieuwe krachten in, en geleidelijk begon het wat beter te lopen bij de gasten uit Hoogeloon, alhoewel er nog erg weinig kansen kwamen. In de 65ste minuut loste Mark Lamers een daverend schot, dat door de doelman maar met moeite tot een hoekschop kon worden verwerkt. Hieruit kopte Frank Louwers hoog over. Een kwartier voor tijd schoot Willem Verhoeven van dichtbij hard op de doelman. Een minuut later speelde Jeffrey van Tongeren zich tussen twee man aardig vrij, maar schoot te slap in en ook nog naast. Goed vijf minuten voor tijd werd het nog extra zuur voor Hoogeloon.Menting ging op links alleen aan de haal en gaf goed breed op Koen Romeynders, die de bal beheerst binnen schoof.

De winnaar van het duel zondag zou zich wel eens veilig kunnen spelen.

Onderlinge uitslagen Trompettercup:

2016/2017 (4G)
Hoogeloon – Steensel 1-0

2015/2016 (4H)
Hoogeloon – Steensel 1-2
Steensel – Hoogeloon 0-0

2014/2015 (4H)
Steensel – Hoogeloon 2-2
Hoogeloon – Steensel 2-1

2013/2014 (4H)
Steensel – Hoogeloon 2-4
Hoogeloon – Steensel 1-0

2012/2013 (4H)
Steensel – Hoogeloon 0-2
Hoogeloon – Steensel 3-1

2011/2012 (4H)
Steensel – Hoogeloon 0-0
Hoogeloon – Steensel 2-2

2004/2005 (5J)
Hoogeloon – Steensel 2-0
Steensel – Hoogeloon 3-0

2003/2004 (5J)
Steensel – Hoogeloon 1-5
Hoogeloon – Steensel 3-0

2000/2001 (4I)
Steensel – Hoogeloon 3-3
Hoogeloon – Steensel 1-1

Naast de wedstrijd Steensel – Hoogeloon bij Kempen FM ook updates van de wedstrijden EFC – Veritas, Reusel Sport/Faes Group – SBC, Nijnsel – Bladella en Hapert – DVS. Tegen kwart voor vijf alle eindstanden van het regionale amateurvoetbal live in de uitzending.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s