EDN ’56 weet weer wat winnen is

Na tien duels zonder overwinning, heeft EDN ’56 weer een eerste driepunter gescoord. Thuis tegen RKDSV werd zondag gewonnen. En hoe! Met 5-1 werden de buren uit Diessen een draai rond de oren gegeven. Het heeft weer een verschuiving opgeleverd in de lijstjes van “de laatste”.

Bergeijk is nu de ploeg die voor het laatst een overwinning heeft geboekt: 5 februari 4-3 tegen Sparta ’25. De Bocht ’80 is tweede, terwijl SDO ’39 zondag voor het eerst sinds 12 maart weer wist te winnen. Nummer drie is Audacia, dat het overwinningsspoor ook een beetje bijster lijkt.

Laatste overwinning:

5 februari 2017:
Bergeijk: 4-3 tegen Sparta ‘25

5 maart 2017:
De Bocht ’80: 2-1 tegen Casteren

19 maart 2017:
Audacia: 0-2 tegen Riel

Marvilde wacht nu het langste op een thuisoverwinning.

Kijkend naar de laatste thuiszege, dan is Marvilde nu de nieuwe ‘koploper’. Op 6 november werd voor het laatst gewonnen thuis. In dit rijtje staat Bergeijk op 2 en is -opnieuw- Audacia derde.

Laatste thuisoverwinning:

6 november 2016
Marvilde: 2-1 tegen NEC/AV

5 februari 2017:
Bergeijk: 4-3 tegen Sparta ‘25

12 februari 2017:
Audacia: 2-1 tegen Gloria UC

Sinds lange tijd weer een uitoverwinning voor Bladella. (foto Leo van Overbeek)

Door naar de uitzeges. HMVV en Bladella boekten voor het eerst sinds 16 oktober weer een overwinning buitenshuis. Voor de Mierdse ploeg was het van SDO ’39 (1-4) geleden en voor de blauwwitten van EMK (1-2). De Bocht ’80, Hoogeloon en Netersel staan in dit lijstje nog altijd 1, 2 en 3, met voor de eerste twee ploegen nog geen enkele zege op vreemde bodem dit seizoen.

Laatste uitzege:

20 maart 2016
De Bocht ’80: 2-4 tegen Tivoli

17 april 2016
Hoogeloon: 1-3 tegen HMVV

9 oktober 2016
Netersel: 0-1 tegen DVS

Wat nederlagen betreft behield de top van het lijstje hun status. Riethoven (6 november), Sterksel (13 november) en Wilhelmina Boys (27 november) verloren niet. RKVVO (30 oktober), De Raven (6 november) en SVSOS (13 november) zagen bij de laatste thuisnederlagen hun topstatus vervallen. ZSC (dat zondag uit verloor van BES) blijft hier op 1 (3 april 2016, 2-4 tegen Hulsel), met nog altijd een ongeslagen thuisstatus dit seizoen.

In het lijstje van de grootste overwinning heeft Hilvaria nu de tweede plek beet. De 0-10 tegen Groen Wit Breda kwam in de buurt van de nummer 1, maar die positie is nog altijd in handen van Riethoven (13-1 tegen Tongelre).
De nederlaag van Terlo (2-8 tegen Tongelre) behoort dan wat tegentreffers betreft weer tot de grootste van dit seizoen in de hele Trompettercup. Geen enkele van de 46 ploegen hoefde meer dan 7 keer te vissen tot nu toe.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s