Sterksel gaat voor nóg twee prijzen én promotie

Er valt heel wat te juichen voor Sterksel. (foto Theo van Sambeek)

Vijfdeklasser Sterksel pakte zondag tegen Casteren de tweede periodetitel en zit duidelijk in een geweldige flow. Komende zondag zijn de mannen van trainers Erik Schaeken en Wiljan van Vijfeijken vrij. Volgende week zondag hopen de geelhemden tegen kampioen Tivoli de eindzege in de Kleine Trompettercup veilig te stellen, al is die klus nog niet zo simpel…

Trainer/speler Erik Schaeken is in zijn nopjes met de behaalde periodetitel. “Het is het maximale wat wij er dit seizoen met deze smalle selectie uit konden halen. Afgelopen zondag was dan ook de bekroning op een sterke tweede seizoenshelft. Samen zijn Wiljan en ik dan ook erg trots op ons elftal!”
Sterksel begon geweldig aan de competitie, met vier overwinningen op rij, leek een geduchte kampioenkandidaat, maar zag eind oktober, begin november drie wedstrijden op rij de mist ingaan. Vanaf 13 november werd er echter geen duel meer verloren. “We begonnen de competitie inderdaad ijzersterk”, blikt Erik Schaeken terug, “en waren voor de buitenwacht samen met Tivoli de favoriet voor de titel. In de voorbereiding, bekerwedstrijden en competitiewedstrijden zetten wij hele goede resultaten neer. De tegenstanders waren gewaarschuwd. Helaas, zijn we na 7 wedstrijden door het vroegtijdig stoppen van enkele goede spelers die in het tweede zijn gaan spelen en mijn langdurige blessure destijds, niet in staat geweest om de wedstrijden in ons voordeel om te zetten. Gelukkig waren er enkele spelers uit het tweede die ons wilden helpen en is er na de winterstop een zeer hechte groep ontstaan. In de laatste wedstrijden van het seizoen zijn er door de smalle groep (enkele langdurige blessures) toch nog een aantal spelers die in het tweede zijn gaan spelen ons gaan helpen.”

Sterksel, met links Erik Schaeken, begon de competitie ijzersterk. (foto Ton van de Vorst)

Schaeken kijkt tevreden terug op zijn eerste jaar als hoofdtrainer. “Heel positief zelfs. Ik heb mijn eerste prijsje tenslotte al binnen. Vroeger ben ik mijn voetbalcarrière bij RKSV Sterksel gestart als speler en heb altijd gezegd terug te keren. Hier heb ik mij dan ook aan gehouden. Ik had nog een aantal jaren op hoger niveau kunnen voetballen, maar maakte toch de keuze om het trainersvak in te gaan en met vrienden te voetballen. Ik heb dit jaar enorm veel geleerd als trainer/speler. Het is toch een combinatie die je aan moet durven gaan en er werd veel van mij verwacht. Geen minuut spijt heb ik er van en kijk alweer uit naar volgend seizoen. Samen met Wiljan en het elftal ga ik er eerst voor zorgen dat we na het behalen van de periode ook een rol van betekenis kunnen gaan spelen in de nacompetitie.”

Wiljan van Vijfeijken vormt een prima tandem met Erik Schaeken. (foto Ton van de Vorst)

De vierde klasse vindt de oud-speler van onder andere de PSV-jeugd, FC Eindhoven en De Valk geen irreële optie. “De vierde klasse is zeker mogelijk voor ons en past veel beter bij het elftal. Na de winterstop hebben we laten zien waar we toe in staat zijn. Met een hele smalle groep hebben we er als team en staf het maximale uitgehaald. Het zou voor Sterksel en ons als team een hele prestatie zijn om ons via de nacompetitie te plaatsen voor de vierde klasse. Qua spelers hebben wij er zeker een aantal jongens in rondlopen die dit niveau aan kunnen. Dat hebben zij na de winterstop en in het verleden al laten zien. We zijn met veel vrienden bij elkaar gaan spelen, maken enorm veel plezier en halen samen het maximale eruit, ook in de derde helft. De selectie blijft grotendeels intact en met enkele versterkingen die in het team passen gaan wij er samen voor. Kom ons dus allemaal steunen op 21 en 28 mei in de nacompetitie!”

Als aanvoerder van De Valk pakte Erik Schaeken al eens een kampioenschap.

Sterksel is momenteel koploper in de Kleine Trompettercup. De alternatieve voetbalcompetitie in de Kempen leeft bij de vijfdeklasser. Schaeken: “RKSV Sterksel heeft nog nooit echt om de prijzen gespeeld. Nu staan wij er heel goed voor. Ik heb tegen de jongens al vaker gezegd: “Als je een prijs kunt pakken dan moet je deze grijpen”.
Sterksel heeft een voorsprong van slechts 5 punten op Riethoven en 9 op DOSL en dus een wedstrijd minder te gaan. Schaeken kijkt niet te ver vooruit. “Het staat allemaal kort op elkaar. Riethoven en DOSL zijn geduchte concurrenten met een sterk collectief en individuele klasse. We zullen het dus zien! Aan het eind van de rit worden de prijzen verdeeld en het is te hopen dat wij er dan met de prijzen vandoor zullen gaan.”

Harm Verstappen aast op de titel van minst gepasseerde doelman.

En dan is er nog sluitpost Harm Verstappen, die op de tweede plek staat in de competitie van de minst gepasseerde doelman. In de laatste wedstrijd tegen Tivoli volgende week zal hij nog één keer samen met zijn verdedigers aan de bak moeten en hopen op een misstap van Wilhelmina Boys-keeper Tom Molenberg. “We gaan voor de Kleine Trompettercup en ook voor onze doelman Harm Verstappen ons best doen om hem zo hoog mogelijk af te leveren in de stand”, zegt Schaeken. “Harm keept tot nu toe een geweldig seizoen. Na de winterstop is hij bijna niet te kloppen. De tactiek om kampioen Tivoli te bestrijden ga ik natuurlijk niet prijs geven. Wij gaan ons eigen spelletje spelen en zien dan aan het eind van de rit wel wat het op zal leveren. Harm moet de ballen tegenhouden en onze spitsen moeten gewoon de ballen erin schieten. Zo moeilijk is het allemaal niet!”

Samen met DOSL (foto) en Riethoven gaat Sterksel uitmaken wie er met de Kleine Trompettercup aan de haal gaat dit jaar. (foto Theo van Sambeek)

Sterksel mag straks dus nog aan de bak in de nacompetitie voor promotie. Op 21 mei starten de geelzwarten met een thuiswedstrijd om vervolgens op 28 mei de return te spelen. De tegenstander is nog niet bekend, maar zo mogelijk EDN ’56 kunnen zijn. Erik Schaeken heeft er zin in: “Wij gaan zoals altijd van de eigen kracht uit en zullen na deze tweede wedstrijden zien wat het heeft opgeleverd. Wij gaan er vol voor! Ik hoop vervolgens dat we met deze groep in de vierde klasse kunnen gaan spelen. We hebben een voetballend elftal dat in deze klasse veel beter tot zijn recht zal komen. Mochten wij het niet redden in de nacompetitie dan gaan we volgend seizoen proberen mee te doen voor promotie. Samen met mijn maatje Wiljan, de overige begeleiding en het elftal gaan wij er weer met volle moed tegenaan.”

Erik Schaeken in actie tijdens de wedstrijd van Sterksel in Waalre. (foto Theo van Sambeek)

Vol goede moed is de trainer ook weer na zijn flinke blessure, vorige week opgelopen in de wedstrijd tegen Waalre. “In die wedstrijd, twee dagen na mijn bruiloft, ging ik in de 75ste minuut een kopduel aan met de spits van Waalre. In een ongelukkige botsing kwamen wij met de hoofden tegen elkaar. Ik voelde meteen dat het mis was en ben direct naar het Máxima ziekenhuis in Veldhoven gegaan. Hier bleek al snel dat het gehecht moest gaan worden. Na enkele spuiten en acht hechtingen mocht ik het ziekenhuis verlaten om snel naar de groep te gaan om bij Waalre de overwinning te vieren. Gelukkig zat ik de dag daarna met mijn vrouw en dochter in het vliegtuig naar Egypte voor onze huwelijksreis. We hebben een topvakantie gehad! Op zaterdagavond kwam ik laat thuis en heb ik op zondagmiddag tegen Casteren weer kunnen aantreden met een tulband. Hierna hebben we als RKSV Sterksel met alle elftallen een leuke afsluiting met barbecue gehad. Wij als eerste hebben de periode gevierd en de vele kratten bier van DOSL op gedronken. Nog bedankt hiervoor boys!”

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s