Doelman Tom Molenberg: “Nog laten zien dat we de terechte kampioen zijn”

Tom Molenberg, afgelopen zondag, centraal in het feestgedruis.

Groot feest afgelopen week bij Wilhelmina Boys, dat kampioen werd en promoveerde naar de tweede klasse. De Trompetter Supercup is ook bijna in de tas, de topschutterstitel van Ruben Rodrigues lijkt veilig gesteld, rest nog een laatste prijs die de Tricolores kunnen pakken: die van de Minst gepasseerde doelman. Voor Tom Molenberg zou het de tweede eindwinst zijn. We spraken de man, die met zijn BalOpMaat ook de prijzen verzorgt voor de doelmannen, blikten terug op de kampioensweek en kijken met hem vooruit op de twee resterende duels.

Eindelijk het kampioenschap. Hoe zijn de afgelopen dagen geweest?
“De dagen naar de wedstrijd toe waren lekker ontspannen en hebben we lekker getraind. Op de wedstrijddag zelf kon je wel voelen dat er spanning was in de groep, vooral bij het zien van de grote hoeveelheid supporters en de sfeer die er hing op het sportpark. Gelukkig hebben we de wedstrijd prima kunnen afronden met een 3-0 overwinning waardoor het feest kon beginnen! Iedereen was natuurlijk zeer blij met het kampioenschap en dat gold niet alleen voor spelers en staf. Heel de club stond weer op haar kop op deze dag. Maandag zijn we met speler, staf en wat aanhang richting het gemeentehuis geweest voor een officiële huldiging. Na het officiële gedeelte zijn we de Partybus ingestapt en hebben we de nodige kroegen bezocht in en rondom Best. Waar sommigen nog steeds van aan het herstellen zijn…”

Hoe heb je de kampioenswedstrijd beleefd?
“De wedstrijd zelf was van onze kant niet best. We speelden slordig en kwamen niet aan ons eigen spel toe. Eigenlijk door twee bijna identieke doelpunten in een korte tijd en een doelpunt meteen na rust zorgde ervoor dat we toch wat rustiger de wedstrijd uit konden spelen.”

Molenberg hield ook in de kampioenswedstrijd de nul.

Volgend seizoen tweede klasse. Waar zie je Wilhelmina Boys eindigen?
Ik denk dat we een prima groep hebben die in de tweede klasse prima mee zou moeten kunnen. De basis is al jaren bij elkaar en in oefenwedstrijden tegen tweede klasse elftallen hebben we prima potjes gespeeld. Al is het vertrek van Ruben (Rodrigues red.) natuurlijk wel een aderlating richting de tweede klasse, maar ik ben er van overtuigd dat anderen jongens nu op gaan staan.”

Heb je al kennisgemaakt met de nieuwe trainer Ronny Everaerts?
“Toevallig kende ik Ronny al van de cursus TC3 die ik gevolgd heb waar hij mijn begeleider was. Daarna is er nog een gesprek geweest met de spelersraad waar ik ook bij aanwezig was. Persoonlijk denk ik dat Ronny een goede opvolger zal zijn van Jurgen. Na het gesprek met de spelersraad is gebleken dat de speelstijl niet veel anders zal zijn dan we gewend zijn en eigenlijk was iedereen na het gesprek al enthousiast over de houding en manier van doen van Ronny.”

Ronny Everaerts wordt de opvolger van succestrainer Jurgen Elbers.

Hoe kijk je terug op je eigen seizoen?
“Kampioen worden, meestrijden om de titel minst gepasseerde doelman en bovenaan in de Trompetter Supercup. Dan mag je denk ik spreken over een prima seizoen. Persoonlijk denk ik dat dit een prima seizoen voor mij is geweest. In veel wedstrijden heb ik niet veel te doen gehad op 1 of 2 momentjes na, dan moet je zorgen dat je er staat en dat is denk ik wel gelukt dit jaar.”

Een prima seizoen voor de doelman van de Tricolores.

Aan kop in de strijd van de minst gepasseerde doelman. Hoe belangrijk is dat voor je?
“Het is altijd leuk om mee te doen om de prijzen en het is uiteindelijk ook een compliment aan jezelf en het team. Vooral als je bij ons kijkt dat we aanvallend voetbal spelen en er toch ook al 75 keer gescoord is met nog twee wedstrijden te gaan.”

Het zou je tweede persoonlijke titel van minst gepasseerde doelman kunnen zijn? Hoe kijk je terug op de eerste?
“De eerste is gedeeld met Steven Meijer. Na een slechte periode van mijzelf heb ik me toen terug moeten knokken naar het eerste elftal.  Ik denk dat die periode niet slecht voor me geweest is en mij ook beter heeft gemaakt uiteindelijk. Al dacht ik daar op dat moment natuurlijk anders over. Dus ook op de eerste titel ben ik trots.”

Samen met Steven Meijer pakte Tom Molenberg vier jaar geleden ook de hoofdprijs als doelman in de Trompettercup.

Hoe ga je de twee resterende wedstrijden tegen Eindhoven/av en Nijnsel in? Is er nog een focus?
“We spelen denk ik tegen de teams die ons dit seizoen het langs in de nek hebben gezeten. En nu moet je ook laten zien dat je terecht kampioen bent geworden!”

Hoe gaat het met je onderneming BalOpMaat?
“Met BalOpMaat (BOM) Gaat het prima! Er zijn steeds meer doelmannen die de handschoenen weten te vinden en ook ondervinden dat je geen 80, 90 euro uit hoeft te geven voor een goed paar handschoenen. Ook dat de handschoenen tegenwoordig te koop zijn in een gespecialiseerde keeperszaak in Breda en een keeperszaak die binnenkort in Rotterdam geopend zal worden en we daar komen te hangen tussen de ‘bekende’ merken zegt natuurlijk ook wel iets.

 

 

 

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s