In 4G nadert alles het kookpunt

Hulsel moet zondag tegen DVS de laatste strohalm grijpen. Bij verlies is het gedegradeerd. (foto Jan Wijten)

Een van de meest spannende klasse: 4G. Zowel boven- als onderin is de spanning om te snijden. BES en Hapert strijden om het kampioenschap, onderin strijden drie ploegen zo lijkt tegen rechtstreekse degradatie en moeten 7(!) andere teams zich nog reppen om de nacompetitie voor handhaving te ontlopen.
De tweestrijd om de titel tussen BES en Hapert duurt onverminderd voort. De Borkelnaren kunnen zondag een reuzenstap richting kampioenschap zetten als er gewonnen wordt op bezoek bij HMVV. Mocht Hapert punten laten liggen tegen buurman Hoogeloon, dan kan de vlag in top bij BES.

Het zal echter een zware kluif worden voor beide topploegen, want zowel HMVV als Hoogeloon moeten nog knokken tegen een plek in de nacompetitie voor behoud. Niets is zeker onderin, behalve dat het er voor Hulsel het meest beroerd op staat. De hekkensluiter heeft met 23 punten een flinke kloof te dichten nog en moet zondag de uitwedstrijd winnen bij nummer voorlaatst DVS. Puntenverlies zou wel eens meteen degradatie kunnen betekenen voor de mannen van de vertrekkende trainer Wil Snoeren.

Kan BES zondag al de titel grijpen?

Nog een degradatiekraker is die tussen Netersel en De Weebosch, wedstrijd van de week bij Kempen FM. Ook voor die twee ploegen zijn de belangen gigantisch. Verliest Netersel, dan komt rechtstreekse degradatie weer om de hoek kijken en zou rechtstreekse handhaving misschien al wel onmogelijk zijn. Winnen de mannen van trainer Roy van Eekert, dan is er nog wel wat mogelijk. De Weebosch zou bij een overwinning wel eens een reuzenstap richting handhaving kunnen zetten en dat is toch wel een stunt voor de ploeg die begin april nog rijp leek voor afzakken naar de vijfde klasse. Maar met 13 punten uit de laatste 6 duels hebben de mannen van trainer Jochen Janssens een uitstekende reeks neergezet.

SDO ’39 moet opnieuw winnen om weer wat lucht te krijgen. (foto Ivo Boerenkamp)

Nog een interessant duel zondag is Steensel – SDO ’39. Steensel kan zich bij een overwinning vrij spelen, SDO ’39 heeft juist een driepunter nodig om weg te komen van die verdoemde elfde plek. Lukt dat de Lage Mierdenaren, dan kan het ook nog benauwd worden voor ZSC (thuis tegen De Raven) en Vessem (uit tegen Acht). Die twee ploegen zijn ook nog niet veilig in deze krankzinnige vierde klasse G.

Huidige stand 4G:
1. BES 24-50
2. Hapert 24-47
3. Acht 24-39
4. De Raven 24-39
5. Vessem 24-32
6. Steensel 24-32
7. ZSC 24-31
8. HMVV 24-31
9. Hoogeloon 24-30
10. De Weebosch 24-29
———————
11. SDO ’39 24-29
12. Netersel 24-26
=====================
13. DVS 24-25
14. Hulsel 24-23

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s