UNA nog niet in veilige haven

Een kansloze nederlaag voor UNA tegen Kozakken Boys. (foto Twitter)

Een nederlaag tegen Kozakken Boys en een overwinning voor concurrenten AFC en HHC Hardenberg. UNA is door deze resultaten nog altijd niet zeker van handhaving in de tweede divisie. Komende zaterdag gaat tegen HHC Hardenberg de beslissing vallen. De Overijsselnaren komen dan naar Zeelst voor een onderlinge confrontatie, waarbij UNA aan 1 puntje genoeg heeft om ook volgend seizoen in de tweede divisie uit te kunnen komen.

Na de verrassende 5-2 overwinning van UNA in december op Kozakken Boys, traden de mannen van trainer Mark Schenning, zonder de geschorsten Niek van Boekel, Nick Tielemans en Glenn Schapendonk, vol goede moed aan op sportpark De Zwaaier in Werkendam tegen het nummer twee van de ranglijst. De missie was duidelijk: minimaal 1 puntje halen om handhaving veilig te stellen.
Die opdracht kreeg nog eens extra aandacht nadat nacompetitieconcurrent HHC Hardenberg al na 23 minuten een 2-0 voorsprong op VVSB te pakken had. Ook AFC leidde tegen Barendrecht al snel en de situatie werd er voor de Zeelstenaren al helemaal niet beter op toen Kozakken Boys in de 35ste minuut op een 1-0 voorsprong kwam via Medhanie Habtemariam. Voor rust een nieuwe tegenvaller toen HHC Hardenberg, gesteund door liefst 1.200 supporters, 3-0 maakte tegen VVSB, dat vlak na rust wel nog tot 3-1 terug zou komen.
UNA was lang onmachtig tegen Kozakken Boys. En net op het moment dat de Zeelstenaren een klein beetje hoop op een gelijkspel mochten koesteren, deelde invaller Madjer Lukoki in de 83ste minuut de genadeslag uit (2-0) en zorgde diezelfde speler in de 90ste minuut ook nog voor de 3-0.
Met ook nog eens een 1-4 overwinning van AFC op Barendrecht, waarmee de Amsterdammers zich veilig hebben gespeeld, werd het een vervelende avond voor UNA, dat komende zaterdag thuis mag aantreden voor het duel van de waarheid. Uitgerekend HHC Hardenberg is dan de tegenstander. Een overwinning of gelijkspel volstaat voor UNA om zich te handhaven op het derde voetbalniveau in Nederland. Een nederlaag zou funest zijn, omdat het doelsaldo van de Overijsselnaren beter is dan dat van de geelzwarten.

In een directe confrontatie met HHC Hardenberg mag UNA volgende zaterdag handhaving in de tweede divisie proberen te bewerkstelligen.

Stand onderin:

13. AFC 33-42
14. UNA 33-41
————————————–
15. HHC Hardenberg 33-38
16. Spakenburg 33-37
=======================
17. Jong Vitesse 33-33
18. Jong FC Twente 33-22

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s