Geen feest (nog) voor Best Vooruit en BES

DOSL deed vandaag uitstekende zaken in de Kleine Trompettercup. (foto Theo van Sambeek)

Het had feest kunnen zijn vandaag voor Best Vooruit en BES, maar dat werd het door een nederlaag (en winst van Oirschot Vooruit) niet voor beide ploegen. Waar de Borkelnaren het kampioenschap nog geheel in eigen hand hebben, moeten de Bestenaren in de wachtkamer plaatsnemen. Op de slotdag de beslissing dus!

Door de 1-2 nederlaag van Best Vooruit tegen Helvoirt, zijn de mannen van trainer Jurgen van Wanrooij volgende week afhankelijk van de uitslag tussen nummers 1 en 2 in de stand, Oirschot Vooruit en Helvoirt, die in een onderlinge ontmoeting gaan uitmaken wie er kampioen wordt in 2F. Best Vooruit heeft nog een waterkansje, maar dan moet het zelf winnen van Schijndel en moeten Helvoirt en Oirschot Vooruit gelijkspelen. Dan eindigen alle drie de ploegen op 50 punten en volgt er een play-off om het kampioenschap.
Waar UNA in de tweede divisie in een rechtstreekse confrontatie met HHC Hardenberg moet gaan proberen om klassenbehoud veilig te stellen, moet in 1C Beerse Boys zich ineens grote zorgen gaan maken. De Beerzenaren verloren voor de tweede week op rij en staan onder de nacompetitiestreep, na de overwinning van AWC op Marvilde, dat nog altijd niet gedegradeerd is. Komende zondag hebben de Veldhovenaren een overwinning tegen Brabantia (dat zelf bij winst de derde periode pakt!) nodig en moeten ze hopen dat Beerse Boys weet te winnen van Moerse Boys. Als MOC 1917 dan nog punten laat liggen tegen NEC/av, zijn de mannen van trainer Edwin Slagboom wordt directe degradatie ontlopen en volgt nacompetitie voor behoud. Misschien wel met Beerse Boys als AWC van RKTVV weet te winnen.

Beerse Boys moet vrezen voor nacompetitie.

Stand 1C onderin:
9. NEC/av 25-32
10. AWC 25-31
———————
11. Beerse Boys 25-29
12. Moerse Boys 25-24
=====================
13. MOC 1917 25-22
14. Marvilde 25-22

In 1D heeft De Valk nog een kleine kans op rechtstreekse handhaving. Dan moet het zelf winnen van SC Susteren en hopen dat kampioen SV Meerssen de sportieve plicht vervult tegen RKSV Minor, de ploeg die 1 puntje boven De Valk in de veilige zone staat.
In 2H is Rood-Wit Veldhoven bijna veilig. Een puntje volgende week tegen Heeze volstaat voor handhaving. Bergeijk is na het kampioenschap vorig jaar in de vierde klasse na 1 jaar derde klasse alweer gedegradeerd. Een overwinning had vandaag nog een sprankje hoop kunnen geven, maar de 1-2 nederlaag tegen PSV/av was er teveel aan.
Wat de Supercup betreft heeft Hilvaria nu de derde (prijswinnende) plek in de stand ingenomen. Maar omdat de mannen van trainer Niels Seuntjens zijn uitgespeeld, zijn de Hilvarenbekenaren afhankelijk van de prestaties van Dommelen en Best Vooruit komende zondag. Die ploegen moeten drie, respectievelijk vijf Trompettercup-punten goed maken om voor een van de eindprijzen, beschikbaar gesteld door Topshop Bladel, in aanmerking te komen.

In de Grote Cup vandaag een grote sensatie in de vierde klasse G. BES had het kampioenschap voor het grijpen in Hooge Mierde, maar verloor met 2-1. Hapert (drie punten achterstand) had kunnen profiteren, maar verloor ook (van Hoogeloon) en dus moet de slotdag de beslissing gaan brengen. BES speelt thuis tegen subtopper Acht en Hapert ontvangt… HMVV, dat zich vandaag overigens vrij speelde. Een knappe prestatie van de Mierdse ploeg, die uit de laatste drie duels 9 punten wist te pakken. Ook opluchting bij Steensel, Hoogeloon en ZSC, die alle drie zeker zijn van het vierdeklasseschap volgend seizoen. Dat geldt nog niet voor Vessem dat nog 1 puntje nodig heeft voor handhaving. Tegenstander is ZSC zondag. De Weebosch is zeker van de vierde klasse als het zondag wint van Hoogeloon. SDO ’39 en DVS treffen elkaar zondag in een onderling duel, waarbij de verliezen wel eens het haasje zou kunnen zijn. Netersel staat weliswaar op dit moment op een degradatieplek, maar kan bij een overwinning uit bij De Raven, een van de ploegen passeren. Voor Hulsel zijn alle bespiegelingen voor niks. Deze ploeg, volgend seizoen geleid door Bladelnaar Joris Tuns, is gedegradeerd na het verlies tegen DVS.

Hulsel is na het verlies tegen DVS gedegradeerd. (foto Theo van Sambeek)

Stand 4G onderin:
9. Vessem 25-32
10. De Weebosch 25-30
——————
11. SDO ’39 25-29
12. DVS 25-28
==================
13. Netersel 25-27
14. Hulsel 25-23

In 4E bewees Spoordonkse Boys nog maar eens dat het de verdiende kampioen is, door ook vandaag te winnen én een voorschot te nemen op de eindzege in de Grote Trompettercup. De voorsprong van ruim 11 punten op Hapert mag geruststellende genoemd worden.
Door de overwinningen van Oisterwijk en Gloria UC wordt het voor het vandaag niet spelende EDN ’56 ook nog spannend. De Haghorstenaren moeten in een onderling duel met Oisterwijk degradatie zien te ontlopen. Winnen de mannen van trainer Richard de Beer en verliest Riel, dan kan er nog een beslissingsduel om handhaving afgedwongen worden.

Spoordonkse Boys heeft de eindzege in de Grote Cup voor het grijpen.

Stand 4E onderin:
10. Riel 23-23
—————–
11. EDN ’56 23-20
12. Oisterwijk 23-19
===================
13. Gloria UC 23-18

Een ongekende apotheose in de Kleine Trompettercup. Drie ploegen op 2 puntjes van elkaar. Sterksel, dat vandaag niet speelde, verdedigt zondag 1 punt voorsprong op DOSL en 2 op Riethoven. Het kan alle kanten op nog, al heeft Sterksel met kampioen Tivoli veruit de sterkste tegenstander. DOSL moet op bezoek bij De Bocht ’80, toch wel een van de zwakkere broeders in de competitie, met ook nog eens de meest gepasseerde verdediging en doelman in de Trompettercup. Riethoven moet punten zien te pakken tegen Knegselse Boys.

Bij een ‘nul’ komende zondag tegen Nijnsel, is Tom Molenberg op zeker de minst gepasseerde doelman van de Kempen.

Bij de doelmannen lijkt het een tweestrijd te worden tussen Tom Molenberg van Wilhelmina Boys en Harm Verstappen van Sterksel. Net geen puntje gaapt er tussen beide sluitposten. De strijd om de derde plek is na het afhaken van Eric Verhagen (Riethoven, 5 tegentreffers) weer helemaal open. EFC, Best Vooruit en Spoordonkse Boys maken hier nog kans op een eindprijs.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s