Degradatie/nacompetitie; voor wie loert nog het gevaar?

Marvilde ‘leeft’ nog steeds, maar moet hopen op een wonder om niet rechtstreeks te degraderen.

De laatste speeldag; de beslissingen gaan vallen. We hebben al vooruitgeblikt op de kampioensduels van Oirschot Vooruit en BES en op de toch wel bijzonder spannende situatie, onderin 4G. Maar in welke reguliere competities is het ook nog spannend? We maken een rondje langs de klassen en bekijken waar en voor wie het gevaar nog schuilt.

Tweede divisie:

Kan UNA zaterdagavond juichen?

Het verhaal van UNA is bekend. Na de nederlaag bij Kozakken Boys en winst van HHC Hardenberg zijn de Zeelstenaren nog altijd niet veilig in de tweede divisie. Zaterdag om 18.00 uur hét duel van de waarheid op het sportpark in Zeelst als de mannen van trainer Mark Schenning HHC Hardenberg in een rechtstreeks duel treffen. Bij winst of een gelijkspel handhaaft UNA zich op het derde hoogste voetbalniveau van Nederland. Bij een nederlaag volgt nacompetitie voor degradatie omdat het doelsaldo van de Overijsselnaren beter is.

Stand onderin:
14. UNA 33-41 (-21)
15. HHC Hardenberg 33-38 (-13)
16. Spakenburg 33-37
17. Jong Vitesse 33-33
18. Jong FC Twente 33-22

1C:

Als Beerse Boys van Moerse Boys wint zou het zichzelf en misschien Marvilde een goede dienst kunnen bewijzen.

In de eerste klasse C zijn beide Kempische vertegenwoordigers nog niet veilig. Voor Marvilde is de situatie alarmerend zelfs, maar nog steeds niet helemaal over. Er moet zondag in ieder geval gewonnen worden tegen Brabantia om stap 1 te kunnen zetten. Een taaie tegenstander, omdat de Eindhovenaren nog in de race zijn voor een periodetitel. Bij een driepunter is Marvilde overigens afhankelijk nog van het resultaat van de twee medeconcurrenten. MOC 1917 moet op bezoek bij NEC/av en Beerse Boys zou Marvilde én zichzelf een grote dienst bewijzen als het wint van Moerse Boys, dat op bezoek komt in Middelbeers.

Stand onderin:
9. NEC/av 25-32
10. AWC 25-31
11. Beerse Boys 25-29
12. Moerse Boys 25-24
13. MOC 1917 25-22
14.Marvilde 25-22

Kijkend naar de scenario’s voor de Kempische teams zijn die als volgt:

Beerse Boys:
Veilig: zelf winnen van Moerse Boys en verlies van AWC tegen RKTVV. Als Beerse Boys wint en AWC gelijkspeelt, dan moet de overwinning van de Beerzenaren met minimaal 7 goals verschil geboekt worden.
Nacompetitie voor behoud: bij een nederlaag of gelijkspel tegen Moerse Boys én ook bij een overwinning op Moerse Boys en winst van AWC en NEC/av.
Rechtstreekse degradatie: niet meer mogelijk.

Marvilde:
Veilig: niet meer mogelijk.
Nacompetitie: bij winst op Brabantia en verlies van Moerse Boys en MOC 1917.
Beslissingsduel degradatie: bij winst op Brabantia en gelijkspel Moerse Boys tegen Beerse Boys
Rechtstreekse degradatie: Bij verlies of gelijkspel tegen Brabantia. Ook bij winst op Brabantia en winst van Moerse Boys op Beerse Boys.

1D:

De Valk moet zelf winnen en hopen op de sportieve plicht van SV Meerssen.

De Valk hangt op het randje van goed en kwaad in 1D van Zuid II. Het had geluk zondag dat ook RKSV Minor verloor, waardoor er nog hoop is op rechtstreekse handhaving. De Valkenswaardse ploeg telt 1 puntje achterstand en moet zondag in eigen huis tegen Susteren winnen om de Limburgers eventueel nog voorbij te streven. Wint Minor ook, dan volgt nacompetitie voor behoud voor de mannen van trainer Guillaume van Wilgen. Bij een gelijkspel van De Valk en een nederlaag van Minor tegen kampioen SV Meerssen (dat De Valk zondag met 6-1 klopte) geldt het doelsaldo en dat in het voordeel van De Valk (-8 om -11).

Stand onderin:
10. RKSV Minor 25-28 (-11)
11. De Valk 25-27 (-8)
12. Volharding 25-23
13. SV Someren 25-22
14. SSS ’18 25-16

2H:

Rood-Wit V. is vrijwel zeker van klassenbehoud.

‘Simpele’ klus voor Rood-Wit V. in 2H van Zuid II. Minimaal 1 puntje pakken uit bij Heeze en de mannen van trainer Robbert Verhoeven verlengen hun verblijf in de tweede klasse. Bij een nederlaag mag NWC geen drie punten pakken tegen IVO, dat de laatste kans zal grijpen om degradatie te ontlopen. Doen de Astenaren dat wel, dan geldt het doelsaldo en dat is met -23 om -9 aanzienlijk slechter. Rood-Wit moet dan al stevig verliezen en NWC moet een monsterscore boeken tegen de ploeg uit Velden.

Stand onderin:
9. Rood-Wit V. 25-30 (-9)
10. Mierlo-Hout 25-27 (-15)
11. NWC 25-27 (-23)
12. Oranje Zwart Helmond 25-25
13. IVO 25-22
14. Helmondia 25-18

4E:

Voor EDN ’56 kan het nog alle kanten op zondag.

Een spannende middag nog voor EDN ’56, dat afgelopen zondag niet in actie kwam, maar degradatieconcurrenten Oisterwijk en Gloria UC met allebei een overwinning, akelig dichtbij heeft zien komen. Voor de Haghorstenaren kan het nog alle kanten op. Tegenstander zondag is Oisterwijk, dat op 1 puntje staat. Een overwinning of gelijkspel is genoeg om die ploeg in ieder geval achter zich te houden en om rechtstreekse degradatie (alleen nummer 13 in de stand) te voorkomen. Bij een nederlaag tegen Oisterwijk mag Gloria UC niet winnen van RKDSV. Doet de ploeg uit Baarle-Nassau dat wel, dan is EDN ’56 gedegradeerd. Bij een gelijkspel van EDN ’56 en winst van Gloria UC degradeert Oisterwijk rechtstreeks en spelen EDN ’56 en Gloria UC nacompetitie voor behoud. Alleen bij winst op Oisterwijk en verlies van Riel tegen GSBW kan nog rechtstreekse handhaving afgedwongen worden door de tweevoudig eindwinnaar van de Kleine Trompettercup. Het doelsaldo is immers aanzienlijk beter dan dat van Riel.

Stand onderin:
10. Riel 23-23 (-25)
11. EDN ’56 23-20 (-10)
12. Oisterwijk 23-19 (-40)
13. Gloria UC 23-18 (-15)

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s