Nu wel raak voor BES?

Een symbolisch plaatje… BES gaat op de slotdag strijden voor het kampioenschap. Of kan Hapert nog een beslissingswedstrijd af gaan dwingen? (foto Richard Simons)

BES maakt het spannend wat het kampioenschap betreft. Zondag hadden de mannen van trainer Peter Jonkman de titel voor het oprapen toen naaste concurrent Hapert, dat drie punten achterstand telde, een nederlaag leed tegen Hoogeloon, maar ook HMVV was te sterk voor de Borkelnaren en dus blijft het spannend tot de slotdag. Uit bij Acht kan BES historische promotie af gaan dwingen. Een puntje volstaat…

Eigenlijk had de slotwedstrijd van BES op het eigen sportpark gespeeld moeten worden, maar door de kunstgrasperikelen eerder dit seizoen werd de wedstrijd Acht – BES in Borkel gespeeld. Op kunstgras dus de competitiefinale, tegen de enige ploeg uit 4G, die niet in de Trompettercup uitkomt. Een taaie tegenstander ook. Acht staat derde op de ranglijst en won de laatste vier duels op rij tegen respectievelijk De Weebosch, Hapert, Hulsel en Vessem. Eerder dit seizoen verloor Acht de ‘thuiswedstrijd’ tegen BES in Borkel met 1-2. Slechts twee ploegen slaagden er dit seizoen in om de Eindhovenaren een nederlaag op eigen veld te bezorgen. Steensel deed dat knap op 6 november met 2-3 en DVS (thuis ook spelend op kunstgras!) was op 2 april met 1-2 te sterk.

BES liet het zondag lelijk liggen tegen HMVV. (foto Jan Wijten)

Hapert krijgt het echter ook niet makkelijk om de kloof van drie punten te dichten. BES moet verliezen, maar de mannen van trainer Herbert de Krom moeten winnen van HMVV, dat op miraculeuze en bijzonder knappe wijze het vege lijf gered heeft. Met in de laatste drie duels De Raven, BES en Hapert als tegenstanders leek het een loodzware klus te worden voor de mannen van trainer Harry La Vallette om degradatie en/of nacompetitie te ontlopen, maar met 9 punten uit de laatste 3 duels is dat wonderwel gelukt. Met ook nog eens een overwinning op DVS hebben de Mierdenaren al vier duels op rij geen punt meer verloren en met alleen een nederlaag tegen De Weebosch is er na de winterstop een serie neergezet met 21 punten uit 12 duels. Het heeft de blauwwitten op een tweede plaats in de derde periode gebracht. Bij winst op Hapert en verlies van BES kan HMVV nog kans maken op de periode als het het huidige verschil van 4 goals in het doelsaldo weet weg te werken. Pakt BES de periode, dan schuift ie door naar Hapert als nummer twee in de eindstand.
Hapert presteert wisselvallig na de winterstop, won wel de topper van BES met 3-1, maar verloor kostbare punten aan Netersel (3-1 verlies), Steensel (2-3 nederlaag), De Raven (3-0 onderuit), SDO ’39 (2-2 gelijk), Acht (4-2 verlies) en zondag dus Hoogeloon (2-1 onderuit). Zestien punten slechts, waar BES er na de winterstop 23 pakte.

Hapert is in eigen huis nagenoeg onklopbaar.

Nog een klein beetje hoop voor Hapert. Nummer 1 BES heeft geen al te beste status buiten de deur. Van de 50 behaalde punten deze competitie werden er slechts 16 buitenshuis gepakt, met alleen overwinningen op Vessem, De Raven, De Weebosch en Hoogeloon en gelijke spelen tegen DVS, Hulsel, Steensel en Netersel. Tegen SDO ’39, ZSC, Hapert en HMVV werd een nederlaag geleden.
Hapert daarentegen kan bogen op een sterke thuisreeks. Slechts één keer werd er verloren (op 5 maart met 2-3 tegen Steensel) en 1x werd er gelijkgespeeld (op 30 oktober 1-1 tegen SDO ’39). Verder louter overwinningen voor de roodblauwen.

BES kan historische promotie naar de derde klasse afdwingen.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s