Zestien Trompettercup-teams actief nog in de nacompetitie

Netersel en DVS spelen donderdag een beslissingswedstrijd voor degradatie. (foto Theo van Sambeek)

We duiken de nacompetitie in en daar is de Trompettercup uiteraard ook van de partij om vooruit te blikken op de duels, fotoreportages te brengen en met statistieken nog wat extraatjes te brengen. Om te beginnen een overzicht van de ploegen die zich nog op kunnen maken voor het extraatje, waarbij de ene ploeg speelt voor handhaving en de andere voor promotie.

We beginnen met tweede divisionist UNA, dat via vier wedstrijden mag gaan proberen om handhaving veilig te stellen. Die klus begint voor de Zeelstenaren komende woensdag al in Friesland. Tegenstander is Harkemase Boys, dat als nummer 9 van de zaterdag derde divisie de tweede periodetitel greep. Zaterdag is dan de return in Zeelst. De winnaar van deze tweestrijd moet op 24 en 27 mei aantreden tegen de winnaar van de onderlinge duels tussen Dongen (derde in de zondag derde divisie) en FC Lisse (tweede in de zaterdag derde divisie). Mocht UNA de dubbele confrontatie met Harkemase Boys overleven, dan speelt het de finale eerst uit en op de beslissende dag thuis.

Een loodzware opgave nog voor UNA, dat eerst via Harkemase Boys de finale in de nacompetitie voor behoud moet zien te bereiken.

Beerse Boys en Best Vooruit spelen samen met De Valk en EFC voor een plek in de eerste klasse. Beerse Boys en De Valk voor behoud, Best Vooruit voor promotie. De Beerzenaren beginnen op 21 mei met een uitwedstrijd tegen Zeelandia Middelburg, nummer 4 (en winnaar van de derde periode) uit de tweede klasse E. Een week later staat dan de thuiswedstrijd op De Klep geprogrammeerd. Overleven de Boys deze tweestrijd, dan wacht de finale (ook weer over twee duels) tegen Emplina of Unitas. Deze wedstrijden worden gespeeld op 3 en 5 juni, waarbij Beerse Boys eerst uit speelt.
Best Vooruit komt komende zondag uit in actie tegen Kruisland, nummer drie in de tweede klasse E. Een week later mogen de roodzwarten in eigen huis proberen door te stoten naar de finale, met als tegenstander de winnaar van de dubbele ontmoeting tussen Heeswijk (nummer 9 en periodekampioen in 2F) en Moerse Boys (12e in 1C). Best Vooruit begint die finale met een thuiswedstrijd.

Kan Beerse Boys het verblijf in de eerste klasse verlengen?

De Valk moet het vege lijf in de eerste klasse zien te redden, om te beginnen met een dubbele ontmoeting (21 en 28 mei) tegen SHH, nummer 6 en winnaar van de tweede periode in 2G Zuid II. De Valk begint met een uitwedstrijd in Herten. Overleeft De Valk deze ronde, dan speelt het de finale op 3 en 5 juni tegen de winnaar van het tweeluik Veritas – Geusselt Sport. Ook dan beginnen de mannen van trainer Guillaume van Wilgen met een uitwedstrijd.

De valk begint de nacompetitie tegen SHH uit Herten.

Voor EFC staat een pikante eerste ontmoeting op de rol in de nacompetitie. Tegenstander is Someren, de ploeg die de Eerselnaren vorig jaar nog dwarsboomde in de finale voor promotie naar de eerste klasse. Nu kan EFC Someren na 1 jaar eerste klasse weer af laten dalen naar de tweede. EFC begint met een thuiswedstrijd komende zondag. Als het tweeluik gewonnen wordt, wacht in een dubbele finale de winnaar van de tweestrijd De Ster Stein en Venlosche Boys, nummer twee in 2H. EFC speelt dan eerst uit en mag het thuis proberen af te maken.

Door naar de derde klasse ploegen die voor promotie naar de tweede klasse spelen. Van de Trompettercup-teams zijn dat Dommelen en Bladella. De eerste ploeg begint zondag met een uitwedstrijd tegen Longa, nummer 4 en winnaar van de eerste periode in 3C. Wordt deze dubbele wedstrijd gewonnen, dan wacht het finaletoetje wellicht tegen Bladella, dat in de eerste ronde moet af zien te rekenen met Erp, nummer 12 in 2F. De finale zou voor Dommelen beginnen met een thuiswedstrijd. Bladella kan het dan op de Smagtenbocht eventueel afmaken.

Dommelen en Bladella kunnen elkaar in de finale treffen voor een plek in de tweede klasse.

Spannende duels voor de vierde- en vijfdeklassers, voor wie promotie of degradatie snel kan gaan. Netersel en DVS moeten eerst wel nog een beslissingswedstrijd spelen voor degradatie in 4G. Opmerkelijk: de wedstrijd wordt komende donderdag om 19.00 uur gespeeld op het sportpark van Netersel en dus niet op neutraal terrein. De verliezer van dit duel degradeert naar de vijfde klasse. De winnaar mag zich opmaken voor de nacompetitie.

Hapert zou in de finale op De Raven kunnen stuiten.

Vierdeklassers die voor promotie naar de derde klasse spelen zijn Hapert en De Raven. De nummer 2 van de vierde klasse G begint met een uitwedstrijd tegen Viola, nummer drie in de vierde klasse E. De Raven speelt zondag de eerste van twee wedstrijden tegen EMK, nummer 12 in 3D. Overleven beide Kempische teams deze eerste ronde, dan ontmoeten Hapert en De Raven elkaar voor een dubbele finale op 3 en 5 juni, eerst in Hapert en als beslissend duel in Luyksgestel.

Sterksel en DOSL gaan op voor het vierdeklasseschap.

De vierdeklassers die handhaving moeten zien te bewerkstelligen zijn EDN ’56, SDO ’39 en dus DVS of Netersel. Hier kan het snel gaan, want de beste cijfers in één dubbele ontmoeting op 21 en 28 mei is voldoende voor het vierde klasseschap. EDN ’56 is gekoppeld aan vijfdeklasser Sterksel. Komende zondag dus de eerste wedstrijd op De Hemelrasten, met de beslissing op sportpark De Haan in Haghorst. SDO ’39 mag het opnemen tegen DOSL. Eerst uit in Leende en op 28 mei thuis. De winnaar van DVS/Netersel moet handhaving af zien te dwingen tegen Riethoven, nummer 2 in de vijfde klasse E. De eindwinnaar van de Kleine Trompettercup begint met een thuiswedstrijd.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s