“Netersel flink in het voordeel”

Netersel won dit seizoen twee keer met 1-0 van DVS, maar het zegt niks over komende donderdag… (foto Theo van Sambeek)

De beslissingswedstrijd voor degradatie uit 4G, tussen Netersel en DVS, wordt komende donderdag opmerkelijk genoeg op sportpark De Groesbocht in Netersel gespeeld en niet -zoals doorgaans gebruikelijk- op neutraal terrein. Trainers Patrick Oomen (DVS) en Roy van Eekert (Netersel) blikken vooruit op het sleutelduel.

logo-topshop

Afgelopen zondag greep Netersel in de slotfase van het duel tegen De Raven de allerlaatste strohalm voor klassenbehoud. Omdat DVS verloor van SDO ’39 kwamen de blauwwitten gelijk met DVS en dus zal een beslissingswedstrijd bepalen welke ploeg samen met Hulsel rechtstreeks gaat degraderen. De winnaar van het duel moet op 21 en 28 mei een dubbele wedstrijd voor behoud spelen tegen vijfdeklasser Riethoven.
Maar eerst eens naar het opmerkelijke gegeven dat de wedstrijd in Netersel gespeeld gaat worden. DVS-trainer Patrick Oomen: “De KNVB had de beslissingswedstrijd vastgesteld op woensdag 17 mei om 19.00 uur, maar op die avond hadden we een aantal verhinderingen. Nadat we contact hadden gelegd met Netersel, wilde Netersel aan die woensdagavond vasthouden. Uiteindelijk op maandagochtend heeft Netersel toch aangegeven op donderdagavond te willen spelen, alleen wanneer het op het terrein in Netersel gespeeld zou worden. Daarin hebben we dus maar toegestemd.”

DVS ging onderuit tegen SDO ’39 zondag en is veroordeeld tot een beslissingswedstrijd. (foto Jan Wijten)

Geen ideaal scenario voor de Aalstenaren, die deze competitie nooit echt veilig zijn geweest. “Het wordt voor ons een lastige wedstrijd”, blikt Oomen vooruit. “In de competitie hebben we twee keer nipt van ze verloren, twee keer met 1-0. Deze wedstrijd wordt een wedstrijd op zich, met andere belangen, waar Netersel dus nu van het thuisvoordeel geniet en daardoor dus flink in het voordeel is. Hier zullen we het nodige tegenover moeten gaan zetten komende donderdag. Voetballend, maar zeker wat strijd en inzet betreft. Pas wanneer we dit naar een goed einde brengen, gaan we nadenken over de nacompetitie, niet eerder.”

DVS-trainer Patrick Oomen wil zich alleen bezig houden met het duel van donderdag.

Zijn collega Roy van Eekert kijkt met gemengde gevoelens terug op de narrow escape in Luyksgestel bij De Raven. “De wedstrijd van zondag was zeer zeker niet onze beste wedstrijd van het seizoen, waarbij we al snel op een achterstand kwamen en geen passend antwoord hadden op het goede spel van De Raven. Door blessures en schorsingen waren we gehavend begonnen aan de wedstrijd en de wijzigingen hadden een onrustig spelbeeld tot gevolg. Nadat we met 2-0 waren gaan rusten, kwamen we gelukkig veel feller en beter georganiseerd uit de kleedkamer en konden we in de tweede helft wat meer pressie spelen en ook wat mogelijkheden creëren. Dit hield wel in dat we achterin veel risico’s namen en dus ook enkele goede kansen weggaven aan De Raven. Maar zolang zij de kansen niet afmaakten, hadden wij nog uitzicht op een resultaat. Nadat we kort voor tijd de 2-1 maakten, speelden we alles of niets totdat de 2-2 net voor tijd viel. Al met al een wedstrijd waarbij De Raven zeker de betere ploeg was, maar waarbij wij vochten voor onze laatste kans. Na onze wedstrijd waren we ook nog afhankelijk van de uitslag van DVS. Toen die binnenkwam was de ontlading er wel.”

Netersel-trainer Roy van Eekert: “Ontlading toen de uitslag van DVS binnenkwam.”

Netersel hoopt het verblijf in de vierde klasse met een vijfde seizoen te kunnen gaan verlengen. Om die klus te klaren moeten DVS en Riethoven dus geklopt worden. “De wedstrijd van donderdag zal weer een wedstrijd worden zoals de meeste in onze klasse”, zegt Van Eekert. “Hard werken voor elke centimeter en daarbij proberen om scherp te zijn voor het doel. We wonnen tijdens het seizoen twee keer van DVS, maar dat biedt geen garantie op een makkelijke wedstrijd. Het was ook twee keer een scherpe wedstrijd waarbij er doelkansen voor beide partijen waren. We proberen ons thuisvoordeel natuurlijk uit te buiten en onze ongeslagen thuisstatus in dit kalenderjaar (de laatste keer dat Netersel thuis verloor was op 11 december met 0-1 van De Raven red.) voort te zetten!”
Degradatie voor Netersel zou een terugkeer betekenen naar de vijfde klasse, de klasse waarin de ploeg in 2013 het kampioenschap mocht vieren. DVS zou alweer na één seizoen vierde klasse afzakken naar de vijfde. Na de promotie vanuit de vijfde naar de vierde in 2008, 2010, 2013 en dus 2016 slaagden de Aalstenaren er nooit in om meer dan een jaar in de vierde klasse te blijven.

De beslissingswedstrijd op Sportpark de Groesbocht begint donderdag om 19.00 uur.

Bij winst van het beslissingsduel volgt voor DVS of Netersel nog de nacompetitie voor behoud. (foto Theo van Sambeek)

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s