Degradatie dreigt voor SDO ’39 en EDN ’56

SDO ’39 zal volgende week vol aan de bak moeten.

De eerste ronde van de nacompetitie heeft voor wisselend succes gezorgd bij de veertien Trompettercup-ploegen. Voor vierdeklassers SDO ’39 en EDN ’56 komt degradatie dichtbij.

Na vijf seizoenen vierde klasse dreigt afzakken nu voor SDO ’39, dat de laatste jaren toch in de top meedraaide. De nacompetitiewedstrijd tegen DOSL werd met 3-1 verloren en dus moeten de mannen van trainer Wim van Doleweerd volgende zondag vol aan de bak om degradatie te voorkomen. Frank Bax en Martijn Bax zorgden voor een 2-0 voorsprong, waarna Niels Heesakkers kon tegenscoren. Simon Kruijssen miste vervolgens in de slotfase de gelegenheid om gelijk te maken, maar hij miste zijn penalty. Topschutter Martijn Bax zorgde in de 94ste minuut voor de 3-1.
EDN ’56 dreigt hetzelfde lot te ondergaan, na een 2-0 nederlaag tegen Sterksel. Voor de Haghorstenaren zou na de promotie van vorig seizoen dus weer meteen degradatie volgen, net als in 2015.

Voor Sterksel, dat René Bolster (penalty) en Jordy Bukkems zag scoren, zou het een historische promotie betekenen. Nooit eerder speelde de vijfdeklasser in de vierde klasse. DOSL zou na vier seizoenen vijfde weer naar de vierde klasse kunnen promoveren.

Voor EDN ’56 dreigt opnieuw degradatie.

Riethoven en DVS hebben allebei nog kans op een plek in de vierde klasse. Voor DVS zou het handhaving betekenen, voor Riethoven een terugkeer na de degradatie vorig seizoen. Op Sportpark Den Droevendaal werd het 1-1. Nassim Markgraaf maakte de 0-1, Harm Theuws maakte vijftien minuten voor tijd de gelijkmaker.
Hapert en De Raven, twee vierdeklassers die gaan proberen om een plek in de derde klasse te veroveren, verloren hun eerste duel. De Raven met 0-3 van derdeklasser EMK. Voor de Luyksgestelnaren al bijna een onmogelijke klus om nog door te stoten naar de volgende ronde waar eventueel Hapert als tegenstander op de rol zou kunnen staan. Die ploeg verloor toch wel verrassend met 2-1 van Viola. De Hapertse vierdeklasser was beter, maar faalde in de afwerking. Alleen Jordi Huijbregts wist te scoren.

Derdeklasser Dommelen is nagenoeg uitgeschakeld. Longa was veel te sterk voor de mannen van trainer Eric van der Palen: 5-0 werd het. Bladella mag nog hopen op de volgende ronde (wellicht tegen Longa) na de 1-1 tegen Erp. De blauwwitten leken met een overwinning van het veld te stappen, maar vlak voor tijd kwam de tweedeklasser langszij. Doelpuntenmaker Ruud Leermakers is er komende zondag niet bij. Hij moest met een rode kaart in zijn allerlaatste wedstrijd voor Bladella 1 het veld verlaten.

Bladella speelde in de slotfase een 1-0 voorsprong.

EFC begon de nacompetitie met een 0-0 gelijkspel tegen Someren, de ploeg die de Eerselnaren vorig seizoen nog dwarsboomde in de finale voor een plek in de eerste klasse. Beerse Boys speelde 3-3 gelijk (goals Dennis Schapendonk en 2x Pim Vingerhoets) tegen Zeelandia-Middelburg en is dus allerminst nog zeker van de eerste klasse volgend seizoen. In eigen huis zal komende zondag gewonnen moeten worden en dan wacht nog de finale tegen Emplina of Unitas (uitslag 0-1 vandaag).
Best Vooruit heeft een prima stap gezet richting de finale voor een plek in de eerste klasse. Met een 1-2 overwinning op Kruisland (doelpunt Tim Fiolet en eigen doelpunt Kruisland), kan er volgende week uitgekeken worden naar een beslissend duel tussen Heeswijk of Heeswijk (uitslag vandaag 1-0).

De Valk heeft een prima stap gezet vandaag richting behoud. De Valkenswaardse eersteklasser won met 0-3 (1x Steef Vosters en 2x Jorg van Galen) van SHH en kan het zondag in eigen huis dus afmaken. Veritas of Geusselt Sport (uitslag vandaag 2-0) zou dan in de finale de tegenstander kunnen zijn.

Bekijk hier alle uitslagen van de eerste nacompetitieronde.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s