Excuses van KNVB voor Bladella

Het bestuur van Bladella laat op haar website haar leden weten dat de KNVB zich heeft verontschuldigd voor haar optreden in de media ten tijde van de ‘lootjes-affaire’ in februari. Lees verder voor het stuk van voorzitter René Walenberg.

Voorzitter René Walenberg:

“EXCUSES JAN DIRK VAN DER ZEE DIRECTEUR AMATEURS KNVB”

Naar aanleiding van de wijze waarop, en de snelheid waarmee, de KNVB in de lootjes-affaire een standpunt in deze zaak naar buiten heeft gebracht, heeft het bestuur van Bladella de KNVB uitgenodigd om hierover met het bestuur van Bladella te spreken om, op die wijze, het grote ongenoegen dat daarover bij Bladella bestaat kenbaar te maken.
In een tweetal gesprekken met vertegenwoordigers van de KNVB hebben wij duidelijk gemaakt dat Bladella als lid van de KNVB van haar koepelorganisatie een heel andere wijze van ondersteuning had verwacht dan het vooringenomen en hautaine standpunt dat op die betreffende dinsdag naar buiten is gebracht. De KNVB heeft in het tweede gesprek dat donderdag 11 mei j.l. plaatsvond, daarvoor ook excuses aangeboden. De KNVB heeft zich, onder druk van de media, te snel en met onvoldoende kennis van deze casus, een standpunt naar buiten gebracht, dat alle leden van Bladella eerder een als een dolksteek in de rug hebben gevoeld, dan de helpende hand die wij mochten verwachten.
Jan Dirk van der Zee, directeur / bestuurder van de amateurs van de KNVB heeft in deze bijeenkomst voor dat te snelle en dus op te weinig feiten gebaseerde standpunt excuses aangeboden. Het bestuur heeft die excuses aanvaard. Voor de KNVB is deze affaire aanleiding geweest om intern hun procedures hoe te handelen bij dergelijke zaken opnieuw kritisch te bekijken.
Hoewel het leed natuurlijk al geschied is, stellen wij het als bestuur van Bladella wel op prijs dat de eindverantwoordelijke functionaris binnen de KNVB de moeite heeft genomen naar Bladel te komen en tevens voor de constructieve wijze waarop hij het gesprek is ingegaan en de wijze waarop hij heeft gereageerd.”

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s