Promotie DOSL en Riethoven; deceptie voor Sterksel

Grote vreugde bij DOSL na de promotie. (foto Jan Wijten)

Feest bij DOSL en Riethoven. Beide ploegen promoveren via de nacompetitie ten koste van SDO ’39 en DVS naar de vierde klasse. Verdriet bij Sterksel dat ondanks een riante uitgangspositie promotie in rook zag opgaan.

Het Leendse DOSL keert na een afwezigheid van vier seizoenen weer terug naar de vierde klasse. In Lage Mierde werd tegen SDO ’39 een makkelijke 0-5 overwinning geboekt. Na de 3-1 thuiswinst was het ruim voldoende om het stapje hoger te kunnen maken.
Riethoven moest harder knokken. Na de 1-1 thuis, werd het in Aalst tegen DVS 2-2. De strafschoppenserie zou uiteindelijk beslissend zijn en die namen de Riethovenaren beter, zodat er na de degradatie vorig seizoen weer meteen wordt teruggekeerd naar de vierde klasse. DVS maakt voor de vierde keer in negen seizoenen na promotie meteen weer de stap terug.
Grote teleurstelling bij Sterksel, dat na een 2-0 winst in eigen huis op EDN ’56 dacht een historische promotie te kunnen gaan maken, maar in Haghorst verloor de vijfdeklasser in de slotminuut met 3-0 en dat was voor de ploeg van Richard de Beer genoeg voor handhaving. De naar Hilvaria vertrekkende Coen van Oirschot was met twee goals en een assist de grote man.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s