Best Vooruit en De Valk op rozen; Beerse Boys moet vrezen

Kan Beerse Boys het verblijf in de eerste klasse verlengen?

Wisselend succes voor de vijf overgebleven Trompettercup-teams in de nacompetitie. Best Vooruit en De Valk hebben de beste zaken gedaan, Beerse Boys hangt aan de rand van de afgrond en voor Hapert en EFC kan het nog alle kanten op.

Best Vooruit won thuis met 4-1 van Moerse Boys en kan morgen in Zundert dus promotie naar de eerste klasse afdwingen. Robin Buiks zette de Bestenaren met twee goals op het juiste pad, waarna eersteklasser Moerse Boys terugkwam tot 2-1. Doelpunten van Twan Huijberts en Lester Hubinet leverde uiteindelijk een 4-1 overwinning op. Bij een 3-1 stand miste Moerse Boys nog wel een strafschop.
Eersteklasser De Valk zit op rozen na een 0-2 overwinning in Neeritter op Veritas. Jorg van Galen en Sherry Kindo Kamara waren de doelpuntenmakers voor de Valkenswaardse ploeg.

Voor Beerse Boys is de situatie minder vrolijk. Het driejarig verblijf in de eerste klasse dreigt na een 3-0 nederlaag tegen Unitas niet verlengd te gaan worden, net op het moment dat Oirschot Vooruit en wellicht dus Best Vooruit gaan promoveren. In Gorinchem keek de ploeg van trainer Cemal Yilmaz bij rust al tegen de 3-0 eindstand aan. Op Sportpark de Klep zal maandag een wonder verricht moeten worden om de scheve situatie recht te kunnen zetten.

Hapert leek op weg naar een kansloze missie, na een 0-2 achterstand tegen EMK, maar de mannen van trainer Herbert de Krom knokten zich op het eigen sportpark De Lemelvelden nog naar een 2-2 gelijkspel. Thed van de Kerkhof en Willem Brouwer waren de doelpuntenmakers. Inzet morgen dus een plek in de derde klasse.
EFC kan na twee seizoenen weer terugkeren naar de eerste klasse. De 1-1 uitzege bij Venlosche Boys biedt hoop. Met doelman Koen Wouters in een uitblinkende rol scoorde Max van Limpt na een 1-0 achterstand de gelijkmaker voor de Eerselnaren.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s