Alle 46 Trompettercup-teams kennen hun plek

De vijfde klasse telt volgend seizoen de meeste Trompettercup-teams, met onder andere DVS en Waalre.

Het gaat nog tot 5 juli duren voordat de KNVB de definitieve competitie-indeling bekend gaat maken, voor de 46 Trompettercup-teams staat wel al vast in welke klasse ze komend seizoen uit gaan komen. Met 14 teams wordt de vijfde klasse komend voetbaljaar het beste vertegenwoordigd.

UNA is ook volgend seizoen de Kempische ploeg die op het hoogste niveau actief is. Na degradatie uit de tweede divisie wordt het de derde divisie, waarbij het nog altijd de vraag is of het de zaterdag- of zondagtak gaat worden. Momenteel ziet de samentelling van de Derde Divisie (zaterdag en zondag) er scheef uit met 16 teams op zaterdag en 20 op zondag. De KNVB heeft twee zondagclubs verzocht over te stappen naar zaterdag. Mocht er niemand over willen stappen dan zal degradant UNA verplicht naar de zaterdag verhuizen. De tweede club wordt dan via loting bepaald. Komende zaterdag 10 juni wordt de indeling bepaald.

UNA

UNA speelt komend seizoen in de derde divisie.

Ook volgend seizoen drie eersteklassers in het Trompettercup-gebied. Na de degradatie van Beerse Boys en Marvilde, zijn Oirschot Vooruit en Best Vooruit de nieuwkomers. De Valk blijft eersteklasser. Afwachten wordt het of de drie clubs tegen elkaar gaan spelen, of dat De Valk weer richting het Limburgse wordt ingedeeld.

In de tweede klasse in vergelijking met vorig jaar drie nieuwe clubs. EFC, Heeze, Rood-Wit V. en RKVVO blijven; Wilhelmina Boys, Beerse Boys en Marvilde komen erbij. De drie Veldhovense clubs zijn dus weer herenigd. Een verhuizing van EFC, Heeze, Rood-Wit V, en RKVVO vanuit ‘het Limburgse’, terug naar de Kempen, zou met nieuwkomers Wilhelmina Boys, Beerse Boys en Marvilde een mooie klasse opleveren. Of de KNVB dat ook zo ziet zitten is nog even afwachten…

Marvilde speelt volgend seizoen weer de derby’s tegen RKVVO en Rood-Wit V.

De derde klasse is goed bevolkt komend seizoen. Wilhelmina Boys is gepromoveerd, maar daar tegenover staat de komst van drie nieuwe clubs: Spoordonkse Boys, BES en Hapert. Hilvaria (dit jaar in 3B), Bladella, Dommelen, Reusel Sport en Valkenswaard zijn de andere vertegenwoordigers.

ROMANESCO-ORIGINAL-LOGO

‘Slechts’ dertien vierdeklassers volgend voetbalseizoen. Vooral in 4G veel veranderingen, met promotie van BES en Hapert en de degradatie van Hulsel, Netersel, DVS en SDO ’39. Daar tegenover staat de terugkeer van Bergeijk en de uit de vijfde klasse overkomende ploegen Riethoven en DOSL. Samen met Acht zouden de dertien overgebleven teams een mooie regioklasse kunnen vormen, maar het is de vraag of RKDSV, Audacia en EDN ’56 vanuit het Tilburgse richting Kempen gaan verhuizen. Een mix is ook nog mogelijk, waarbij zelfs HMVV richting Tilburg zou kunnen gaan, nu zowel SDO ’39, Hulsel als Netersel gedegradeerd zijn.

Veertien Trompettercup-teams bevolken volgend seizoen de vijfde klasse. Na het kampioenschap van Tivoli, de promotie van Riethoven en DOSL en de terugkeer dus van vier degradanten uit 4G (inclusief DVS), zitten we hier met 1 ploeg meer ten opzichte van vorig seizoen. Tuldania en SVSOS zouden wel eens in het Tilburgse kunnen blijven. De Waalrese derby tussen Waalre en DVS staat ook weer op de rol en in de Kempen is het smullen met wedstrijden tussen SDO ’39, Hulsel, Netersel, Casteren, Dosko ‘32, Knegselse Boys en DEES, dorpen die in een lang lint, allemaal tegen elkaar geplakt zijn.

SDO ’39 en Hulsel spelen hun derby komend seizoen in de vijfde klasse. (foto Jan Wijten)

Indelingen seizoen 2017/2018

Derde divisie
UNA

Eerste klasse
Best Vooruit
De Valk
Oirschot Vooruit

Tweede klasse
Beerse Boys
EFC
Heeze
Marvilde
RKVVO
Rood Wit V.
Wilhelmina Boys

Derde klasse
BES
Bladella
Dommelen
Hapert
Hilvaria
Reusel Sport/Faes Group
Spoordonkse Boys
Valkenswaard

Vierde klasse
Audacia
Bergeijk
De Raven
De Weebosch
DOSL
EDN ’56
HMVV
Hoogeloon
RKDSV
Riethoven
Steensel
Vessem
ZSC

Vijfde klasse
Casteren
De Bocht ’80
DEES
Dosko ’32
DVS
Hulsel
Knegselse Boys
Netersel
SDO ’39
Sterksel
SVSOS
Terlo
Tuldania
Waalre

Advertenties

One thought on “Alle 46 Trompettercup-teams kennen hun plek

  1. ik heb vernomen dat Budel, Maarheeze, Fc Cranendonck en Rood wit 67 een verzoek hebben ingediend om in de brabantse klasse te mogen terug keren

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s