Dommelen Jo19-1 promoveert naar 4e divisie

Na een succesvolle nacompetitie, met overwinningen op IVO Velden Jo19-1 en NOAD Jo19-1, zou Dommelen Jo19-1 eigenlijk komende zaterdag 10 juni de finale tegen Rijen Jo19-1 spelen. De winnaar daarvan zou direct promoveren, de verliezer had een herkansing tegen SV Meerssen Jo19-1. Echter heeft SV Meerssen zich daarvan teruggetrokken, waardoor zowel Dommelen Jo19-1 als Rijen Jo19-1 promoveert naar de vierde divisie! Een fantastisch historisch resultaat in het jubileumjaar van RKVV Dommelen.

In begin van seizoen zag het er nog niet naar uit dat Dommelen Jo19-1 mee zou gaan doen om promotie. Na een minder goed begin, werden er na de winterstop echter amper meer punten verloren en stoomde Jo19-1 op naar de bovenste plaatsen in de hoofdklasse. Het ging zelfs zo voorspoedig dat de 1e plaats in zicht kwam. Sarto Jo19-1 bleek echter te sterk en werd zij kampioen. Dommelen Jo19-1 veroverde de 2e plaats, wat op zich al een unieke prestatie was. In de nacompetitie bleken er kansen te zijn voor promotie, toen relatief ‘eenvoudig’ IVO uit Velden verslagen werd. Daarna werd de eerste wedstrijd tegen NOAD met 2-0 thuis gewonnen en de uitwedstrijd eindigde in 1-1, waardoor Dommelen zich plaatste voor de finale. Deze laatste wedstrijd bleek dus niet meer nodig te zijn, waardoor deze historische promotie een feit is.

Voor scheidend trainer Pieter van Engelen een mooi afscheidscadeau, hij wordt volgend seizoen hoofdtrainer bij Terlo. Pieter blijft wel als opleider van de startende jeugdtrainers, verbonden aan RKVV Dommelen. Vanuit de Jo19-1 stromen tevens maar liefst 7 spelers door naar de selectie (1e en 2e) van RKVV Dommelen. Hiermee wordt het beleid, waarin RKVV Dommelen inzet op de doorstroming van eigen jeugdspelers, actief ingezet.

Doordat Dommelen Jo17-1 ook de halve finale haalde van de nacompetitie voor promotie naar de 4e divisie en Jo15-1 de tweede plaats haalde in de hoofdklasse, ziet de voetbal-toekomst van RKVV Dommelen er zeer rooskleurig uit.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s