Top 10 kortste afstanden

dees_vessem_026

De sportparken van DEES en Vessem liggen slechts 1,9 kilometer uit elkaar, maar beide ploegen treffen elkaar voor het tweede seizoen op rij niet in de competitie.  (foto Ton van de Vorst)

Het begrip ‘derby’ is soms relatief. Voor derde divisionist UNA is een treffen met OJC Rosmalen al een derby, terwijl de enkele reisafstand toch al gauw 44 kilometer bedraagt. De Trompettercup heeft van alle 46 Kempische ploegen de reisafstanden gemeten, die komend seizoen gemaakt moeten worden. De volgende tien duels kwamen daarbij als de echte derby’s uit de bus. Die met de kortste reisafstand dus.

10. Netersel – Hulsel (4 km)

dsc_9581bneterselhulselfotojanwijten

Allebei gedegradeerd treffen Netersel en Hulsel elkaar komend seizoen in de vijfde klasse E. Tussen ’t Kantje in Hulsel en De Groesbocht in Netersel gapen precies 4 kilometer. Vorig seizoen eindigde het treffen in Hulsel in een 1-1 gelijkspel. Thuis wist Netersel met 4-1 te winnen.

9. SDO ’39 – Hulsel (3,9 km)

sdo39hulselfotografiejanwijten9fotojanwijten

Een tweede keer Hulsel in de top 10. Het sportpark van SDO ’39 (ook gedegradeerd!) is 100 meter minder ver van ’t Kantje verwijderd, vergeleken met dat van Netersel. Twee ploegen die elkaar door en door kennen en alweer voor het negende jaar op rij tegen elkaar uitkomen.

8. Valkenswaard – Dommelen (3,9 km)

trompettercup5016-sv-valkenswaard-rkvv-dommelen-20161211-_1d45083

Op 8 een derby die voor het derde opeenvolgende seizoen op de rol staat. Die tussen Valkenswaard en Dommelen. 3,9 kilometer gapen er hier tussen beide sportparken, al moeten we er wel bij vermelden dat het autokilometers zijn. Met de fiets is het via de Pastoor Heerkensdreef slechts 2,7 kilometer. Vorig seizoen een doelpuntrijk treffen in Valkenswaard (3-3). Op ’t Heike pakte Dommelen met 1-0 op de slotdag de volle buit.

7. Waalre – DVS (3,7 km)

dvs-waalre-4

Op plek 7 de ‘Waalrese’ derby tussen DVS en RKVV Waalre. Na 1 seizoen weer met elkaar herenigd. Degradant DVS verloor de laatste onderlinge ontmoeting met 2-3.

6. RKDSV – EDN ’56 (3,7 km)

rkdsv-edn-13

Uitkomend in 4D treffen buren RKDSV en EDN ’56 voor het tweede opeenvolgende jaar voor een derby, waarbij de sportparken 3,7 kilometer van elkaar gescheiden zijn. Vorig seizoen wonnen de Haghorstenaren twee keer van de ploeg uit Diessen. Uit met 0-1 en thuis met liefst 5-1.

5. De Raven – De Weebosch (3,6 km)

Logo Topshop

Op 5 de ontmoeting tussen de Bergeijkse kerkdorpen Luyksgestel en De Weebosch. Slechts 3,6 kilometer scheidden beide sportparken van elkaar. Voor het derde jaar op rij staat deze derby op de kalender. Vorig jaar een gelijkspel in De Weebosch en winst voor De Raven in eigen huis. Een seizoen eerder wisten de groenwitten twee keer de overwinning te grijpen.

4. Casteren – Netersel (3,3 km)

casteren-netersel

Op plaats 4 een wedstrijd die voor het eerst in vijf seizoenen in de vijfde klasse weer tegen elkaar gespeeld wordt: Casteren – Netersel. In het kampioensjaar won de laatste ploeg twee keer van de roodgelen.

3. Audacia – SV Nevelo (3,3 km)

logo hypotheekhulp_vs2

De enige ploeg die in deze top 10 een niet-Trompettercup-team treft: Audacia, dat slechts 3,3 kilometer hoeft te rijden komend seizoen om op het sportpark van SV Nevelo  in Oisterwijk te belanden. In 2013/2014 (het kampioensjaar van de Oisterwijkers) troffen beide teams elkaar voor het laatst. In Moergestel won Audacia met 3-1, uit eindigde het treffen in een 1-1 gelijkspel.

2. Marvilde – Rood-Wit V. (2,4 km)

rood-wit-marvilde-9

Uiteraard een Veldhovense derby in deze top 10. Die tussen Marvilde en Rood-Wit V. Na een jaar afwezigheid weer terug op de rol. In de laatste twee onderlinge duels een overwinning voor de roodwitten: in Meerveldhoven met 0-1, thuis met 3-1.

1. ZSC – Riethoven (2,3 km)

M54 Beeldcreaties, 06-57341989

De Derby der Derby’s wat kilometers betreft: ZSC – Riethoven. Slechts 2,3 kilometer scheiden De Koolakkers en d’n Droevendaal van elkaar. Als opvolger van Hapert – Hoogeloon (2,5 kilometer) en Vessem – DEES (1,9 kilometer) mag dit een mooi affiche genoemd worden. Na een jaar afwezigheid nemen beide buren het weer tegen elkaar op in dezelfde competitie: de vierde klasse F. Een bijzonder duel ook omdat trainer Stephan de Graef afgelopen zomer de overstap maakte van de Westerhovenaren naar de Riethovense ploeg. De laatste keer won ZSC met 3-1 van Riethoven.

Top 10 kortste afstanden  km’s
ZSC – Riethoven 2,3
Marvilde – Rood-Wit V. 2,4
Audacia – SV Nevelo 3,3
Casteren – Netersel 3,3
De Raven – De Weebosch 3,6
RKDSV – EDN ’56 3,7
Waalre – DVS 3,7
Valkenswaard – Dommelen 3,9
SDO ’39 – Hulsel 3,9
Netersel – Hulsel 4

Romanesco

Advertenties

2 thoughts on “Top 10 kortste afstanden

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s