Top 10 langste reisafstanden per club

Be-Quick-1887-selectie-2016-2017-2-1024x683

Be Quick 1887 uit Haren is voor UNA goed voor een enkele reis van 254 kilometer. (foto Andor Heij)

De derby’s hebben we gehad, gaan we door naar de niet-derby’s. De top 10 langste afstanden per club. Omdat UNA nagenoeg de hele top 10 zou bevolken (er moet 9 keer meer dan 100 kilometer enkele reis afgelegd worden), hebben we de verste afstanden per club op een rijtje gezet.

Uiteraard is UNA hier de absolute nummer 1, met de uitwedstrijd tegen het Groningse Be Quick 1887 uit Haren, goed voor een enkele reis van 254 kilometer! Met de terugreis erbij maken de Zeelstenaren 508 kilometer, meer dan 17 Trompettercup-clubs in het hele(!) seizoen. Voor de kersverse trainer Jeroen van Bezouwen is dit een complete nieuwigheid. “Het vergt een aanpassing in het inkleden van voeding en strekken van de benen voor de wedstrijd bijvoorbeeld. Ik zal zeker bij andere trainers informatie in gaan winnen. Maar ik bekijk het positief. Op zo’n lange heenweg kun je wat spelers individueel aanspreken over de speelwijze en op de terugweg hebben we al tijd om beelden te bekijken of bijvoorbeeld gezellig samen, uitgebreid een overwinning te vieren.”

Op plek 2 vinden we Best Vooruit, dat in de eerste klasse stuit op DOSKO uit Bergen op Zoom, goed voor een enkele reis van 92,6 kilometer. Oirschot Vooruit speelt ook tegen deze tegenstander, maar hoeft ruim 7 kilometer minder te maken. Tussen beide promovendi vinden we De Valk op plek 3, dat 90,6 kilometer moet maken om het sportpark van Chèvremont in Limburg te bereiken. Sportclub Irene uit Tegelen zorgt ervoor dat vijf van de zeven regionale vertegenwoordigers uit 2F in dit lijstje zijn beland. Beerse Boys moet hierbij met 79,1 kilometer de meeste meters maken, gevolgd door EFC, Wilhelmina Boys, RKVVO en Rood-Wit V.

Op plek 8 in dit lijstje een opmerkelijke naam: De Bocht ’80, dat als enige Trompettercup-club is ingedeeld in de vijfde klasse C. De Oirschotse ploeg moet flink reizen, met als topper de uitwedstrijd tegen TPO uit Moerdijk, goed voor een enkel ritje van 72 kilometer.

Top 10 langste afstanden per club
UNA (Be Quick 1887) 254
Best Vooruit (DOSKO) 92,6
De Valk (Chèvremont) 90,6
Oirschot Vooruit (DOSKO) 85,4
Beerse Boys (Sportclub Irene) 79,1
EFC (Sportclub Irene) 76,5
Wilhelmina Boys (Sportclub Irene) 72,3
De Bocht ’80 (TPO) 72
RKVVO (Sportclub Irene) 70,3
Rood-Wit V. (Sportclub Irene) 67,6

 

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s