Walter van Ommeren (RKVVO): “Er zit nog veel rek in deze jonge groep”

Walter van Ommeren

RKVVO-trainer Walter van Ommeren (midden) is voor het derde jaar actief bij de club uit Oerle. Dit jaar wil hij met zijn jonge groep een nieuwe stap maken. (Foto: Ton van de Vorst)

Na de 0-1 nederlaag vorige week in de beker tegen Schaesberg, bleef RKVVO afgelopen zondag steken op een 0-0 gelijkspel tegen Oirschot Vooruit. “We balen een beetje”, zegt trainer Walter van Ommeren, dit seizoen alweer voor het derde jaar actief bij de Oerlenaren. “Ons veldspel is goed, we krijgen kansen genoeg, maar we vergeten te scoren. Qua resultaat is het teleurstellend, maar toch ben ik niet ontevreden. Twee keer waren we tegen een eersteklasser de bovenliggende partij.”

Komende zondag de derde bekerwedstrijd voor RKVVO, thuis tegen Laura Hopel Combinatie uit Eygelshoven, ook een tweedeklasser. Doorbekeren zal lastig worden, maar Van Ommeren ziet het ook als de laatste gelegenheid voor zijn mannen om zich te bewijzen voordat de competitie begint. “We hebben achttien spelers die voor het eerste in aanmerking komen, er is dus veel concurrentie, in alle linies. Iedereen heeft zijn kansen gekregen en heeft het dus in eigen hand gehad. We hebben het zo eerlijk mogelijk gedaan. De spelers moeten de keuzes die we straks maken ook accepteren.”

RKVVO beschikt over een erg jonge ploeg, met in de beker een gemiddelde van 21 jaar. “In mijn eerste seizoen hier had je weinig concurrentie”, zegt Van Ommeren. “Er was een oude en jonge groep, waarbij het niet helemaal klikte. We zijn begonnen met doorselecteren en vorig jaar zijn we daarmee doorgegaan. Nu in het derde seizoen zijn de jonge jongens die vorig jaar debuteerden sterker geworden en kunnen we een nieuwe stap maken, al moeten we wat constanter worden. Er zit nog veel rek in deze groep.”

Klein prijsje

De bijna 44-jarige trainer wil de vijfde plaats van vorig verbeteren. “Er zitten geen zwakke broeders in deze competitie. Zaak is om de eerste periode goed door te komen en niet teveel druk op de groep te leggen. Een klein prijsje pakken zou mooi zijn.”

Uiteraard kijkt ook hij uit naar de Veldhovense derby’s. Tegen Rood-Wit is het dan weer dé wedstrijd, anders nog dan tegen Marvilde. Alle jongens kennen elkaar en de wedstrijden worden waarschijnlijk op zaterdagavond gespeeld. Dat is ook weer mooi.”

WaltervanOmmeren

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s