[Retro] De Bocht ’80 wint in wervelend spektakel van SDO ’39

hb-De Bocht80

Een klinkende overwinning voor De Bocht ’80 tegen SDO ’39 15 jaar geleden.

De Bocht ’80 won op 8 december 2002 ruim met 5-2 van SDO’39. Michael Roefs, Jouke Putmans en Roland Roefs zorgden voor de 3-0 ruststand. Na de pauze scoorde Roland Roefs nog twee keer voor De Bocht en redden Geert van der Ackerveken en Toon Vanderhoydonks de eer voor de Mierdenaren. 

Het werd een open wedstrijd tussen twee aanvallende elftallen die samen in de competitie al 78 doelpunten hadden gemaakt. Ondanks de ijsdag werd het dan ook een hartverwarmende wedstrijd voor het publiek.
De Bocht begon sterk en stond na vijf minuten al op voorsprong toen na een ingooi op links, Niels Seuntjens de bal voorbracht en Michael Roefs de bal ineens vol op zijn pantoffel nam en strak in het dak van het doel joeg: 1-0. Twee minuten later een razendsnelle aanval van De Bocht via Tijn Lavrijsen naar Roland Roefs, waarop doelman Ronald Dirkx de bal maar ternauwernood tot corner kon werken. SDO’39 wist nog niet wat er gebeurde en kon na een scrimmage in de doelmond van De Bocht niet profiteren. Na een kwartier een ingestudeerde vrije trap van De Bocht met “drie heren”. Niels Seuntjens plaatste de bal naast de muur, Michael Roefs vuurde meteen op doel. Keeper Dirkx van SDO’39 mocht er zijn handen aan warmen, maar Jouke Putmans kon profiteren: 2-0. Even later een vrije trap van Ad van Gestel van SDO, perfect gepakt door doelman Don Bosman. Na een half uur gaf de scheidsrechter een vrije trap aan SDO op acht meter voor het doel van De Bocht, wegens vermeend terugspelen. Ad van Gestel schoot deze buitenkans evenwel over. SDO zocht de aanval en drukte De Bocht terug, maar daardoor kreeg de voorhoede van De Bocht ruimte. Een dieptepass van Niels Seuntjens was perfect op maat over de verdediging van SDO’39 en Roland Roefs gaf doelman Dirkx  geen kans met een schitterende lob: 3-0. De Bocht kwam daardoor in een luxe positie en kreeg zelfs kansen op een grotere voorsprong. Een drietal fabuleuze acties van Michael Roefs: een vrije trap werd subliem uit de bovenhoek gehaald door doelman Dirkx, dezelfde Michael Roefs werd aangetikt in kansrijke positie en pal daarna onderschepte hij een terugspeelbal, omspeelde de doelman, maar schoot te gehaast de bal naast het doel. SDO’39 kreeg ook twee halve kansen via Geert van Ackerveken die overschoot en Bas Maas die naast kopte. Op slag van rust had Roland Roefs voor de Bocht nog een dot van een kans die naast ging. De ruststand had gezien de kansen ook 6-1 kunnen zijn.

‘Boegbeeld in de branding’

Na de pauze ging SDO’39 vol in de aanval. Na tien minuten scoorde SDO’39 toen Maikel Pheninckx een pegel losliet, doelman Don Bosman de bal niet klemvast kon pakken, waarop Geert v.d. Ackerveken profiteerde. De Bocht moest nu nog verder terug in de verdediging maar Theo van Dongen was ‘een boegbeeld in de branding’, waardoor de verdediging van De Bocht tot grote hoogte groeide en geen kans weggaf. SDO’39 zette daarbij de poort achter wagenwijd open en nadat Patrick Smits van De Bocht maar net overschot was even later zijn voorzet naar Michael Roefs op maat. De daarop volgende actie van Michael Roefs kon worden gepareerd, maar hij kwam opnieuw in balbezit en werd gevloerd: penalty. Zijn broer Roland Roefs schoot de pingel perfect binnen:4-1. Daarna bleven de beide elftallen de aanval kiezen. Na een half uur weer een uitgespeelde counter van De Bocht, waaruit Roland Roefs net naast schoot. Ook bleef er druk staan op de verdediging van De Bocht, doordat SDO’39 snel combineerde richting het doel, maar laatste man Theo van Dongen redde toen de doelman al was geklopt. Aan de andere zijde moest doelman Dirkx de bal ook van de voet van Rob van Beek plukte. Maar er kwam weer een treffer van De Bohct. Via Sjef van Dijk en Rob van Beek kwam de bal bij de man van de wedstrijd Roland Roefs, die de bal in de verre hoek prikte: 5-1. Vijf minuten voor tijd liet SDO’39 nog zien dat het makkelijk kan scoren toen Toon Vanderhoydonks met een prachtige lob doelman Don Bosman klopte: eindstand 5-2.

 

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s