Eindhovens duo heeft touwtjes in handen in 4F

De Raven

De Raven houdt voorlopig de Kempische eer het hoogst in de vierde klasse F.

In de vierde klasse F moeten de Kempische ploegen de kopposities voorlopig aan de twee Eindhovense vertegenwoordigers laten. Tivoli, kampioen in de vijfde klasse vorig seizen, leidt ook nu de dans en Woenselse Boys zit op het vinkentouw.

Tivoli leek na de titel vorig seizoen ook nu weer rechtstreeks door te denderen naar een nieuw succes, maar in de maanden november en december gaat het wat moeizamer met de Eindhovenaren, die de laatste twee duels ook nog eens afgelast zagen. De topper tegen De Raven werd op 5 november nog wel gewonnen, maar daarna speelde Tivoli gelijk tegen Riethoven, verloor het thuis van Hoogeloon en win het moeizaam met 0-1 van staartploeg Pusphaira.
Woenselse Boys staat in verliespunten gelijk met de stadsgenoot. De roodwitten speelden hun laatste duel op 26 november: 2-2 gelijk tegen FC Cranendonck. Een gelijkspel tegen DOSL (1-1 op 22 oktober) en een nederlaag tegen Tivoli betekenen voorlopig de enige verliespunten.

De Kempische ploegen moeten in de achtervolging dus, waarbij De Raven nog het dichtst in de buurt staat, met 4 punten achterstand op koploper Tivoli. Verder is het wat gespeelde wedstrijden betreft een grote ‘geitenkaas’. Zo speelden Vessem en DOSL al 11 duels en Woenselse Boys, HMVV, ZSC en Riethoven er nog maar 9. Voor De Weebosch begint het helemaal een soap te worden. De hekkensluiter zag de laatste 5 duels niet doorgaan en kwam voor het laatst in actie op 5 november. Heel wat wedstrijden in te halen dus voor de ploeg van trainer Jochen Janssens, die zich vast kan klampen aan het feit dat het wat verliespunten betreft nog niet de nummer laatst is.

Na de winterstop voor De Weebosch meteen een treffen met leider Tivoli, gevolgd door de derby tegen ZSC. Steensel ontvangt Riethoven (28 januari) en mag op bezoek bij Bergeijk (4 februari), twee duels om afstand te nemen van de rechtstreekse degradatieplek. De Raven krijgt met wedstrijden tegen FC Cranendonck en Riethoven een prima gelegenheid om zich in de top te handhaven en dat geldt ook voor HMVV (DOSL uit en FC Cranendonck thuis).

Stand 4F:
1. Tivoli 10-23
2. Woenselse Boys 9-20
3. De Raven 10-19
4. Vessem 11-19
5. HMVV 9-16
6. Hoogeloon 10-15
7. DOSL 11-12
8. FC Cranendonck 9-11
9. Bergeijk 10-11
10. ZSC 9-10
11. Riethoven 9-9
12. Steensel 10-8
13. Pusphaira 10-7
14. De Weebosch 7-2

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s