Voorbeschouwing zondag 18 maart

oirschot-best-vooruit-5

In 1C de derby tussen Best Vooruit en Oirschot Vooruit komende zondag.

Gauw doorstomen naar de volgende speelronde! Er valt nog heel wat in te halen, maar komende zondag weer een compleet programma, met een aantal zeer interessante duels. De Trompettercup neemt jullie per klasse mee in deze voorbeschouwing.

Derde Divisie

In de Derde Divisie snakt UNA naar een overwinning. De Zeelstenaren zijn na drie zeperds op rij op zoek naar eerherstel en de broodnodige punten. Tegenstander zondag is provinciegenoot Blauw Geel ’38 uit Veghel (nummer 7 op de ranglijst), dat zondag kansloos met 1-5 verloor van JVC Cuijck, maar in 2018 al drie overwinningen wist te pakken. UNA is gewaarschuwd dus. Koploper Jong Vitesse moet op bezoek bij OJC Rosmalen (achtste) en JVC Cuijk, derde op de ranglijst, ontvangt nummer 14 Jong De Graafschap.

Eerste klasse C

In 1C dé Kempische derby, die tussen Best Vooruit en Oirschot Vooruit, nummers 7 en 9 op de ranglijst. Eerder dit seizoen won Best Vooruit in Oirschot met 0-1 en mochten de groenwitten dat kunstje nu in Best kunnen nadoen, dan wordt het gat tussen beide teams verkleind tot 1 puntje. In een klasse waarin de verschillen erg klein zijn is elke puntje meegenomen. Waar Best Vooruit tot afgelopen zondag volop meedeed om het kampioenschap, kan het straks bij een nederlaag tegen Oirschot Vooruit zomaar zo zijn, dat er naar beneden gekeken moet gaan worden. Nummer voorlaatst, Alverna, staat wat verliespunten betreft maar 3 puntjes achter…

Eerste klasse D

De Valk heeft in 1D de eerste kans om weg te komen uit de onderste regionen niet benut. Het teleurstellende gelijkspel tegen Wilhelmina ’08 heeft de zwartgelen niet veel verder gebracht. Komende zondag moet de Valkenswaardse ploeg op bezoek bij Bekkerveld, nummer 6 in de stand. Een geluk voor de Valken dat Wilhelmina ’08 tegen nummer 2 Chèvremont moet spelen en dat een andere directe concurrent, SV Venray moet aantreden tegen nummer 1 RKSV Minor.

Tweede klasse F

In 2F is de spanning weer helemaal terug, na de knappe thuiswinst van EFC op leider SV Someren. Komende zondag gaan de Eerselnaren tegen hekkensluiter FC Blerick proberen de goede lijn door te trekken. SV Someren ontvangt Rood-Wit Veldhoven en voor die ploeg is het zo ongeveer de laatste gelegenheid om eventuele kampioensaspiraties heel te houden. Bij een nederlaag wordt er definitief afgehaakt. Heeze dendert maar door en mag op bezoek bij FC Eindhoven/av proberen een zesde opeenvolgende overwinning te pakken. Subtoppers Marvilde en RKVVO spelen tegen degradatiekandidaten NWC en Wilhelmina Boys. Voor Beerse Boys is er de belangrijke uitwedstrijd tegen Sportclub Irene. Een derde nederlaag op rij zou de Beerzenaren wel eens in lastige papieren kunnen gaan brengen.

Derde klasse D

Door naar 3D, waar Hilvaria elke week een stapje dichter bij het kampioenschap komt. Komende zondag een interessant programma voor de Beekse ploeg, die zelf moet aantreden tegen Dommelen, dat in 2018 nog niet gewonnen heeft. Achter de leider twee subtopkrakers: Valkenswaard – Bladella en Reusel Sport/CoTrans – Braakhuizen. De eerste ontmoeting is zeer belangrijk voor de tweede periode. Bladella telt daarin 1 puntje meer dan de Bosuilen, met ook nog een wedstrijd minder gespeeld.
Onderin dé degradatiekraker tussen Spoordonkse Boys en BES. Voor de eerste ploeg de gelegenheid om de rode lantaarn weer uit handen te geven.

Vierde klasse D

De drie Kempische vertegenwoordigers in 4D worstelen gedrieën tegen een nacompetitieplek. Hekkensluiter Riel lijkt al veroordeeld tot afzakken. Audacia zal na het succes tegen EDN ’56 door willen stomen, maar treft zondag OVC ’26, nummer 2 in de stand. RKDSV ontvangt leider TSV Gudok en zal dus ook alles uit de kast moeten halen om punten te kunnen pakken. Voor EDN ’56 wacht het thuisduel met Chaam, dat twee plekjes hoger op de ranglijst staat.

Vierde klasse F

In 4F leiden de Eindhovense teams Woenselse Boys en Tivoli nog altijd de dans, met de Boys licht afgescheiden op 1. Zondag ontvangt nummer drie Vessem de koploper en dat is een mooie gelegenheid om het gat van 5 punten verder te verkleinen. Tivoli speelt thuis tegen HMVV, dat moeilijk wint door het grote gebrek aan competitieritme. Bergeijk ontvangt De Raven, dat moet winnen om nog een rol te kunnen spelen.
Onderin een spannende zondag, met De Weebosch – DOSL en Pusphaira – Steensel, toevallig of niet, de vier laatste ploegen in de stand. Voor De Weebosch dé gelegenheid om het gat wat te verkleinen.

Vijfde klasse C

De Bocht ’80 speelt in 5C de burentwist tegen LSV Boxtel. Voor de Oirschottenaren andermaal de kans om de prima reeks door te zetten. De laatste nederlaag dateert immers alweer van 15 oktober 2017 tegen koploper Oisterwijk. Voor de mannen van trainer Ron de Kort bovendien de gelegenheid om de laatste keer de nul buitenshuis weg te poetsen. Deze stokoude statistiek dateert van 30 november 2014(!).

Vijfde klasse E

Tot slot de vijfde klasse E. Koploper Waalre ontvangt Netersel en dat is voor de zwartwitten een mooie tegenstander om de koppositie te handhaven. Sterksel mag op bezoek bij SDO ’39. Wil Dosko ’32 nog een rol spelen in de titel, dan mag er niet nog een keer een misser genoteerd worden. Knegselse Boys is de tegenstander voor de roodgelen.

Bekijk hier het complete programma voor zondag 18 maart.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s