Toppers in 2F ontlopen elkaar; helse klus Wilhelmina Boys in handhavingstrijd

rood-wit-marvilde-17

De kampioensrace in de tweede klasse F lijkt te gaan tussen drie ploegen nog: EFC, SV Someren en Heeze, al weet je het in deze klasse waarbij bijna iedereen van elkaar lijkt te kunnen winnen maar nooit. Komende zondag geen topduels voor deze kandidaten. Wel de Veldhovense derby tussen Rood-Wit V. en Marvilde.

EFC gaat zondag op bezoek bij staartploeg Wilhelmina Boys. SV Someren speelt in Asten de derby tegen NWC en Heeze ontvangt RPC. Op papier duels die te winnen moeten zijn voor het koptrio.
Volgende week donderdag kan Heeze dan de koppositie grijpen als het de inhaalwedstrijd tegen Sportclub Irene gaat spelen. Op 6 mei dan wellicht een sleutelduel: de wedstrijd SV Someren – Heeze. Opmerkelijk genoeg verder geen onderlinge confrontaties meer tussen de top drie, dus het zal vooral afhangen van punten verliezen tegen de wat kleinere ploegen.
Onderin zal het gaan tussen FC Blerick, Wilhelmina Boys en NWC wat degradatie en nacompetitie betreft. De rode lantaarn heeft daarbij nog twee duels tegoed, maar met EFC en SV Someren zijn dat wel twee topploegen die bestreden moeten worden. Gunstig voor Wilhelmina Boys, dat zo wellicht rechtstreekse degradatie kan voorblijven, al zal het nog punten moeten pakken in de resterende 8 wedstrijden: daarbij speelt het slechts 3x thuis en dan ook nog eens tegen niet de minste teams: EFC, Rood-Wit V. en Heeze, op dit moment nummers 1, 4 en 3 in de stand. Vijf keer moet er buitenshuis nog aangetreden worden. Om te beginnen op 12 april tegen RKVVO en vervolgens nog tegen RPC, Eindhoven/av, Marvilde en op de slotdag NWC. Een loodzwaar programma voor de mannen van trainer Ronny Everaerts, die nog een hele klus voor de boeg heeft om zijn team te kunnen handhaven.
Speciale aandacht komende zondag dus nog voor de Veldhovense derby tussen Rood-Wit en Marvilde, de ploeg die zich maandag plaatste voor de halve finale van de KNVB districtsbeker.

Stand 2F:
1. EFC 17-35
2. SV Someren 17-35
3. Heeze 16-33
4. Rood-Wit V. 18-29
5. Eindhoven/av 18-27
6. RKVVO 16-26
7. Marvilde 17-25
8. RPC 18-24
9. Beerse Boys 18-24
10. Sportclub Irene 15-23
11. Sparta ’18 18-21
12. NWC 18-13
13. Wilhelmina Boys 18-13
14. Blerick 16-8

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s