[Met filmpjes] Glansrijk kampioenschap Hilvaria na 10-1 overwinning op BES

 

 

 

 

 

 

 

Met een 10-1 overwinning op BES heeft Hilvaria zich vanavond op onnavolgbare wijze tot kampioen van de derde klasse D gekroond. De mannen van trainer Henri van den Braak pakten daarmee ongeslagen de titel.

De thuiswedstrijd op sportpark De Roodloop werd zaterdagavond gespeeld op het kunstgrasveld van de derdeklasser, omdat daar een lichtinstallatie aanwezig is. Waar het sowieso al een feestavond was bij Hilvaria, was nu alles in gereedheid gebracht om het kampioenschap op gepaste wijze extra glans te geven.

De vele supporters leken al na 8 minuten op een galavoorstelling getrakteerd te gaan worden, toen topschutter Joerie van Rijswijk de thuisploeg met twee snelle goals op 2-0 had gebracht. De 2-1 van Robin Smets in de 13de minuut liet echter zien dat BES zich niet zomaar naar de slachtbank wilde laten leiden. Zonder verdere doelpunten kabbelde het duel in de eerste helft verder, totdat scheidsrechter Hendrix het spel stillegde omdat supporters van Hilvaria vuurwerk afstaken. De leidsman had duidelijk van tevoren aangegeven het spel te stoppen mocht dit gebeuren, maar door het ontbreken van een geluidsinstallatie kwam deze boodschap niet bij iedereen aan. Aanvoerder Joost van Doormaal maande de fans tot bedaren en toen de kruitdampen opgetrokken waren en het spel weer verder kon was het Hilvaria dat via Daan van de Wiel vlak voor rust op 3-1 kwam.

Stilgelegd

Waar de feestelijkheden al wat verder opgevoerd werden na de fraaie goal van Ralf Huijbregts (kopbal) vlak na de thee, was er tien minuten na het begin van de tweede helft toch even een schrikmoment op De Roodloop. Na een knallend rotje greep de leidsman resoluut naar zijn fluit en maande beide teams richting kleedlokaal. Een definitieve staking dreigde, maar na tien minuten kwamen de spelers, even later gevolgd door de scheidsrechter tot ieders opluchting weer het veld op.

De supporters begrepen de boodschap en hielden zich tot de negentigste minuut kalm verder. De spelers van Hilvaria zelf niet. Die kwamen na het oponthoud ineens helemaal op stoom en via goals van de ingevallen Dorus van Trier, Sem Hendriks en Greg van Gestel was het binnen no time 7-1.

Het arme BES leek in de 70ste minuut op 7-2 te komen via invaller Twan van der Looij, maar zijn goal werd afgekeurd. Het slotakkoord was vervolgens weer voor de thuisploeg. Een prachtige treffer van Joerie van Rijswijk na een fraaie individuele actie betekende de 8-1. Dorus van Trier maakte met zijn tweede de 9-1 en weer Van Rijswijk maakte er met zijn vierde van de avond en zijn 36ste(!) van het seizoen 10-1 van.

Doelman Sjors van Laarhoven mocht in de voorlaatste minuut van de wedstrijd vanaf 11 meter bij zijn collega Robert van der Palen aanleggen voor de 11-1, maar zijn schot verdween over het doel. Gelukkig voor de thuisclub zag de leidsman deze vuurpijl door de vingers en kon heel Hilvaria twee minuten later juichen voor een dik verdiend kampioenschap.

 

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s