[Retro] Vier punten voor De Valk in paasweekend

DCF 1.0

Thuis tegen ODC trok De Valk met 1-0 aan het langste eind. (foto Theo van Sambeek)

Door een 1-1 gelijkspel tegen BVV/Caterpillar en een 1-0 overwinning op ODC speelde De Valk zich 15 jaar geleden (in het paasweekend!) zo goed als veilig. Toch moest de ploeg van trainer/coach Mark Post nog op zijn hoede blijven, omdat RKTVV en Brabantia de Valkenswaardse formatie nog konden bedreigen. 

Op paaszaterdag moest De Valk de resterende vijftien minuten uitspelen bij BVV/Carterpillar in Den Bosch. Het was al voor de derde keer dit seizoen dat de Valk afreisde naar Den Bosch. De eerste wedstrijd eind oktober werd wegens de storm afgelast en de tweede wedstrijd werd na een beenbreuk van Jordi Claaassen gestaakt. Het beloofde een spannend kwartiertje te worden, want BVV ging nog voor haar laatste kans voor nacompetitie en De Valk ging voor klassenbehoud.
De scheidsrechter voelde de belangen in deze wedstrijd niet echt aan. Er waren voor beide partijen geen echt uitgespeelde kansen, maar toch vond de scheidsrechter het nodig om in dat kwartiertje De Valk drie gele kaarten te geven en om op een speeltijd van vijftien minuten er vijf bij te tellen. De eerste gele kaart was voor Jan Vogels, die omdat hij in het eerste deel van de wedstrijd ook al geel gehad had met rood het veld kon verlaten. Dit betekende dat De Valk de helft van de tijd met tien tegen elf speelde, maar desondanks waren er geen echt uitgespeelde kansen en bleef de stand 1-1.

Sportief duel

Paasmaandag 21 april speelde De Valk tegen ODC en in de basis van de laatste weken ontbrak alleen William Hoeijmans vanwege een blessure en zijn verplichtingen als trainer/coach van het tweede elftal. ODC had de laatste vier wedstrijden verloren, maar wilde gezien de inzet toch iets rechtzetten. In de eerste helft, die gespeeld werd onder prachtige weersomstandigheden, hadden beide teams enkele kansjes. Voor de rest was het een sportieve wedstrijd, waarin gezien de temperatuur met redelijk veel inzet gestreden werd.
De beste kans was in de 35ste minuut voor De Valk, toen na een goede combinatie tussen Jan Vogels en Rob van Avendonk laatst genoemde een goede kans kreeg om hard in te schieten. Zijn schot verdween echter net aan de verkeerde kant van de kruising. Dit betekent dat de ploegen gaan rusten met een 0-0 stand. In de tweede helft kwamen twee ongewijzigde teams in het veld, maar reeds in de vijfde minuut moest Lieuwe Schultink geblesseerd het veld verlaten en hij werd vervangen door Marvin Tuhumury. De beste kans in deze eerste minuten was voor ODC. Een gevaarlijk schot van Dick van Moll van Charante ging maar net naast.

Kansen

Dan komen er kansen voor De Valk. In de 57ste minuut omzeilde Tuhumury buitenspel en kon alleen op doelman Rogier van Raamsdonk af gaan, maar via de vingertoppen van de ODC keeper ging de bal net naast. Uit de daaropvolgende hoekschop kreeg Gijs van Son nog een kansje, maar een ODC-verdediger was hem net te snel af. Bij ODC kwam Randy Krimp in het veld voor Peter Verhoeven, maar hij kreeg slecht weinig speelminuten, omdat hij binnen tien minuten, na twee gele kaarten (!) uit het veld werd gestuurd.
In de zeventigste minuut schoot Roland van de Langenberg tegen de paal en daarmee hield het voor ODC op. De Valk wist zich nog enkele prachtige kansen te creëren. Vogels schoot de bal op de paal en kopte eenmaal net naast. Het duurde tot in de 81ste minuut, voordat De Valk eindelijk op voorsprong kwam. Een vrije trap van Didier van Wordragen werd door Maikel Stevens onhoudbaar voor doelman Rogier van Raamsdonck ingekopt.
Er volgden nog een aantal spannende momenten voor De Valk-aanhang. Bij de thuisclub werd de moegestreden Vogels vervangen door Marcel Kerkhof en bij ODC kwam Dennis van Oorschot in het veld voor Ronnie Vorstenbosch. De Valk wist echter de 1-0 stand te handhaven en heeft hiermee weer een duidelijk stap in de richting van klassenbehoud gezet.

 

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s