Uitslagen eerste ronde nacompetitie; degradatie Wilhelmina Boys en BES

Banner trompettercup-2017-fb1

Van de 11 Trompettercup-teams die dit weekend in actie kwamen in de eerste ronde van de nacompetitie, is er maar weinig succes weggelegd. Bladella en Sterksel mochten juichen, voor de rest was er zomaar weinig glorie weggelegd. Voor tweedeklasser Wilhelmina Boys en derdeklasser BES is het doek gevallen. Beide clubs leden vandaag een nederlaag en degraderen na één jaar.

Voor derde divisionist UNA is promotie naar de tweede divisie niet meer mogelijk. De Zeelstenaren speelden zaterdagavond net als woensdag 1-1 gelijk tegen Jong Almere City, waarna strafschoppen de beslissing moesten brengen. Die werden beter genomen door de ploeg uit Flevoland, waardoor UNA de tweede ronde niet meer kan bereiken.

Uitslagen
Tweede/derde divisie:
3 juni:
UNA – Jong Almere City* 1-1 (* Wint na strafschoppen)

Eerste klasse/tweede klasse:

Voor een plek in de eerste klasse leed EFC vandaag een 3-5 nederlaag tegen Madese Boys. Daarmee zijn de Eerselnaren uitgespeeld. De thuisploeg kwam al na 7 minuten op achterstand na een penalty (na hands). Commentaar op de scheidsrechter door EFC leverde de bezoekers in de 29ste minuut een vrije trap op en ook die werd benut: 0-2. Jan van Heukelom kon even later wat terug doen en in de 51ste minuut tilde Teun van Borrenbergen de stand naar 2-2. Een grabbelgoal in de 63ste minuut betekende wederom een voorsprong voor de West-Brabanders. Een hectische slotfase leverde vanaf de 84ste minuut nog drie goals op. Madese Boys kwam eerst op 2-4, waarna Max van Limpt direct 3-4 maakte. Het slotakkoord was toch weer voor de bezoekende ploeg, die met 3-5 het oordeel velde.

Uitslagen:
3 juni:
1: VV Gestel – FC Eindhoven/av 3-1
2: FC Tilburg – Kruisland 3-1
3: EFC – Madese Boys 3-5
4: Sarto – SV Someren 3-2
10 juni:
5: FC Tilburg- Sarto
6: VV Gestel – Madese Boys
17 juni (finale):
7: Winnaar 5 – Winnaar 6

Tweede/derde klasse:

Een thrillerachtig duel tussen Wilhelmina Boys en Bladella voor een plek in de tweede klasse. Voor de ploeg uit Best stond degradatie op het spel. Twee keer poetsten de Tricolores een achterstand weg tegen de gasten uit Bladel, die scoorden via Bart de Jong (2x), maar bij rust prijkte er een 2-2 stand op het bord via ook twee goals van Maron Heersmink. Bladella kreeg kansen om de wedstrijd in de reguliere tijd te beslissen, zeker toen het Wilhelmina Boys met 10 man zag komen te staan na rood van Mike Smit. Toch viel de beslissing uiteindelijk pas in de verlenging. Bladella scoorde via Joep van de Ven en treft in de volgende ronde BMC, dat Reusel Sport/CoTrans een pijnlijke 0-1 nederlaag toebracht. In de andere halve finale staan FC Engelen en Braakhuizen tegenover elkaar. De eerste ploeg schakelde NWC uit, dat ook degradeert uit de tweede klasse.

Klik hier voor de winnende goal van Bladella.

Uitslagen:
3 juni
1: Wilhelmina Boys – Bladella* 2-3 (* na verlenging)
2: NWC – FC Engelen 0-2
3: Reusel Sport/CoTrans – BMC 0-1
4: Avanti ‘31 – Braakhuizen 0-1
10 juni:
5: FC Engelen – Braakhuizen
6: Bladella – BMC
17 juni:
7: Winnaar 5 – Winnaar 6
Extra finale 20 juni:
H: verliezer G 2E/3A/3B- verliezer G 2F/3C/3D

Derde/vierde klasse:

Voor derdeklasser BES is het doek eveneens gevallen. De ploeg uit Borkel kwam nog wel op voorsprong via Rens van Til. Ralph van Meijl maakte de 1-1, waarna BES toch nog met een voorsprong naar de thee kon. Twan van der Looij knalde een vrije trap binnen: 2-1. De slotfase was dan toch voor FC Cranendonck, dat via goals van Van Meijl (penalty) en Nory Saanen de eindstand op 2-3 bepaalde.
FC Cranendonck treft in de volgende ronde TSV Gudok. Vessem kent in die ronde ook zijn tegenstander. Dat wordt Schijndel, dat met 3-1 wist te winnen van DSC.
Hoogeloon is uitgeschakeld. Na een 1-1 tegen Acht namen de Eindhovenaren de penalty’s beter.

Uitslagen:
3 juni:
1: EMK – VV Alem* 2-2 (* wint na strafschoppen)
2: Schijndel – DSC 3-1
3: Hoogeloon – Acht* 1-1 (*wint na strafschoppen)
4: BES – FC Cranendonck 2-3
10 juni:
5: Nieuwkuijk – Alem
6: Vessem – Schijndel
7: DVG – Acht
8: TSV Gudok – FC Cranendonck
9: SCR – SBC
17 juni:
10: Later ingevuld – Winnaar 5
11: Winnaar 6 – Winnaar 7
12: Winnaar 8 – Winnaar 9
De winnaars van deze drie finales plaatsen zich voor de derde klasse

Vierde/vijfde klasse

Voor een plek in de vierde klasse kwamen vandaag 5 Kempische teams in actie. Dosko ’32 leed een smadelijke thuisnederlaag tegen Olympia Boys en zal in de return moeten stunten om promotie te bewerkstelligen. Sterksel deed het wat dat betreft heel wat beter. De geelhemden wonnen met 0-2 van Pusphaira en kunnen volgende week in eigen huis historie schrijven.
Voor EDN ’56 is degradatie uit de vierde klasse dichtbij. De ploeg uit Haghorst verloor thuis met 2-3 van WSJ en zal op 10 juni dus nog flink aan de bak moeten om zich te kunnen handhaven. Riethoven en SDO ’39 bleven in balans: 1-1.

Uitslagen 3 juni (returns op 10 juni)
1: EDN ’56 – WSJ 2-3
2: Riethoven – SDO ‘39 1-1
3: Pusphaira – Sterksel 0-2
4: Dosko ’32 – Olympia Boys 0-3

De returns worden gespeeld op zondag 10 juni. De winnaar van het tweeluik komt volgend seizoen uit in de vierde klasse.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s